Prajitura cu scortisoara


Prajitura cu scortisoara e o prajitura din carnetelul cu foi ingalbenite. Aroma de scortisoara, specifica sarbatorilor de iarna, a fost un rasfat si cum nu am mai facut-o de foarte mult timp, am savurat-o cu placere. Incercati-o si voi si nu ve-ti regreta.

 

 

Ingrediente 3 foi:
5 albusuri
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri de miere
1 lingura cacao
1 farf de cutit de bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
sare

 

 

 Ingrediente Crema:
4 oua
200 g zahar
200 g unt
scortisoara (dupa gust)

 


Mod de pregatire:
Pregatirea foilor:
Intr-un bol albusurile se bat spuma tare cu un mixer. Se adauga treptat zaharul si mierea. Faina se cerne impreuna cu cacao, bicarbonatul de sodiu si scortisoara, apoi se incorporeaza in aluat.

 

 

Se coc pe rand 3 foi pe fundul unei tavi de 20 x 32 cm. unse cu putin ulei. Ca sa se obtina aceasi grosime la foi, aluatul se imparte de la inceput in trei boluri egale.

 

 

Se da tava la cuptorul incins la 170 °C pentru 8-10 minute. Cand sunt gata se desprind de tava cu un cutit lung, apoi se pun pe un gratar la racit.







loading...

 


Pregatirea cremei cu scortisoara:
Cele 4 oua si 200 zaharul se amesteca intr-o oala cu fund dublu si se pun pe foc. Se mesteca incontinu avand grija la foc, sa nu faca ouale omleta. Cand se ingroasa si se desprinde de fundul oalei crema de oua este gata.

 

 

Separat intr-un bol se bate untul cu nnixerul pana se face spuma, apoi se adauga in 3-4 reprize crema de oua racita. Se adauga si scortisoara, cca 1 lingurita cu varf sau dupa gustul fiecaruia.

 


Asamblarea prajituri:
Se aseaza prima foaie si deasupra se intinde jumatate din crema de scortisoara. Se intinde uniform cu un cutit apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. Se intinde si restul de crema si se acopera cu ultima foaie. Se apasa usor cu mainile sa adere bine pe crema si se da prajitura la rece cateva ore sau de seara pama dimineata.

 

 

Cand taiati bucatile de prajitura, aceasta trebuie sa fie rece de la frigider. In plus, folositi un cutit ascutit si aveti grija ca foile care sunt putin … „gumate”, se taie mai greu, dar tocmai asta le face speciale. Delectati-va!

 



loading...

Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>