Budinca cu ananas caramelizat


Budinca cu ananas caramelizat desi pare o banala budinca, va pot asigura ca poate sta alaturi de orice prajitura. Budinca din paste cu crema caramel si merisoare, am inobilat-o cu felii de ananas caramelizat si ca pata de culoare o cireasa confiata deasupra. Sper sa va tenteze sa o incercati!

 

Ingrediente / 21 x 21 cm:
300 g paste tagliatelle
500 g lapte
80 g zahar pudra
50 g pudding de caramel
100 g un
3 oua
unt + pesmet pentru uns tava
Decor de ananas in caramel:
30 g unt
60 g zahar
1 cutie compot de ananas rondele


Mod de pregatire Budinca cu ananas caramelizat:
Pastele tagliatellele se rup in bucati mai scurte si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si apoi se dau sub un jet de apa rece ca sa se opreasca fierberea.


Pregatim un pudding caramel:
Amidonul se dizolva in 50 ml de lapte iar restul de lapte se pune intr-o craticioara cu fun gros pe foc. Cand s-a incalzit se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit amestecand mereu sa nu se faca crusta deasupra sau se pune o folie de plastic deasupra cremei.

 

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul praf pana devine cremos si zaharul nu se mai simpte. Se incorporeaza pe rand galbenusurile. Albusurile se pun intr-un alt vas si se vor bate spuma.
Dupa ce se incorporeaza cele 3 galbenusuri, se adauga cate o lingura din crema de caramel racita, mixand in continuare.

Crema obtinuta se incorporeaza in pastele scurse. Se amesteca cu miscari ample.

Se adauga merisoarele care nu trebuiesc tinute in sirop pentru ca-si vor trage umezeala din crema. Albusurile batute spuma se adauga in trei reprize.







loading...

Compozita astfel obtinuta se rastoarna untr-un vas de 21 x 21 cm, uns cu unt si tapetat cu pesmet fin. Se da la cuptorul incins la 170 °C pentru 35 – 40 minute.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza. La dimensiunea data mi-au rezultat 9 bucati patrate.

Decor de ananas in caramel:
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul apoi cand s-a topit se adauga 30 g unt. Rondelele de ananas din compot se scurg si se tamponeaza apoi se caramelizeaza pe ambele fete. Se taie in jumatati si se aseaza decalate una peste alta pe patratele de budinca.

 

Se stropesc la sfarsit cu restul de caramel ramas. Se aseaza cate o cireasa confiata si se servesc! Delectati-va!



loading...

Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>