Curcan dulce-acrisor in stil asiatic



 

Curcan dulce-acrisor in stil asiatic, aceasta reteta s-a nascut cand am gasit la LIDL in saptamana chinezeasca, un Sos chinezesc dulce-acrisor si am zis sa-l incercam. A iesit un deliciu si va invit sa-l incercati si voi!

 

Ingrediente 4 persoane:
600 gr carne de curcan (piept, pulpa)
2 lingura de ulei de arahide
1 lingura de unt
100 g ciuperci chinezesti – urechi de lemn deshidratate
(sau 200 g ciuperci champignion)
1 ceapa mica
1 lingurita ghimbir ras
1 ardei rosu iute (fara seminte)
1 lingura zahar brun
1 lingura sos de peste
1 lingura sos de soia
1 lingura sos de ardei iute
4 cepe verzi taiate foarte oblic
1 ardei gras
1 lingura condiment asiatic TEX-MEX
1/2 borcan (360 ml) de Sos chinezesc dulce-acrisos
( cu muguri de bambus, bucati de ananas…. )
Garnitura:
orez fiert + sare + curcuma

 

Mod de pregatire:
Carnea de curcan (pui, porc sau vitel) fara piele se taie in fasi. Se sterg bucatile prin tamponare, se tavalesc prin faina, se scutura si se prajesc intr-o tigaie (de preferinta wok), in ulei de arahide si o lingura de unt la foc tare, pana isi schimba culoarea si se rumeneste.



Se scoate carnea din ulei, se adauga un cub mic de unt care va desprinde arsurile prinse de la carne. In acest ulei se adauga ceapa tocata fin, ghimbirul ras, zaharul brun, sosul de peste, sosul de soia, ardeiul iute si gras tocate fin si ceapa verde taiate oblic. Se lasa sa se distuie iar cand zaharul s-a topit se adauga jumatate de borcan / conserva de Sos de chinezesc dulce-acrisor care in afara de alte legume contine si muguri de bambus si bucati de ananas.

Se mai da un clocot dupa care se adauga carnea si ciupercile chinezesti – urechi de lemn deshidratate, iar daca nu aveti se pot folosi si champignon. Se lasa sa fiarba iar daca sosul este prea gros se poate adauga putina apa calda.  Se pune mixtul de condimente asiatic gustand, pentru ca si sosul de soia si cel de peste sunt sarate. Este gata cand carnea este frageda si sosul este matasos si lucios.

Se serveste cu orez fiert in apa cu sare, o parte orez – doua parti apa. Jumatate se lasa alb si-n cealalta jumatate se adauga curcuma.
Se aseaza pe farfurie ca o cupola si-n jur carnea in sos. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.