Piept de pui cu Chutney de struguri



 

Chutneys un termen britanic, împrumutat din limba hindi, pe care l-ati vazut in multe reviste sau emisiuni TV, este un sos legat dulce, sarat, acrisor si picant, folosit ca acompaniament al unui fel principal, compus mai ales dintr-o friptura si/sau legume. Se poate face din aproape orice combinatie de legume, fructe, ierburi si condimente. Sotul meu este fan al acestui preparat si cum nu am mai facut de ceva vreme am decis sa profitam de struguri care ii aveam. Astfel am servit o friptura din Piept de pui cu Chutney de struguri.

 

 

Ingrediente:
2 lobi piept de pui dezosat
condimente pentru pui
50-60 ml vin alb
50 g margarina de gatit
ulei de masline

 

Chutney de struguri:
200 – 250 g struguri albi si negri
1 ceapa potrivita
2 catei de usturoi
150 g zahar
50 ml vin alb
1 lingura otet balsamic
1 anason stelat
1 ligurita rasa scortisoara

 

 

Mod de pregatire:
Pieptul de pui dezosat si fara piele, se spala bine si apoi se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se indeparteaza partea care se detaseaza, pe care o vom folosi la alt preparat. Intai preprajim cele doua loburi intr-o tigaie cu margarina de gatit si ulei de masline pe ambele fete.

 

 

Mutam pieptul in alta tigaie curata, adaugam condimente dupa gust, ulei, unt, vinul alb, punem capacul si dam la foc potrivit de tare sa se gateasca.



Intre timp tregatim chutneys de struguri: 
Struguri se taie in jumatati daca sunt mari si li se scot samburi.
Intr-o tigaie se pune zaharul la caramelizat (preferabil zahar brun). Cand s-a topit si a capatat culoarea cristalina se adauga ceapa taiata julien mestecand cu grija pentru ca bolboroseste.

 

 

Se adauga vinul alb iar cand caramelul devine mai lichid se adauga si strugurii. Se lasa la foc potrivit pana se leaga sosul. Se adauga si anasonul stelar pisat in bucati mari si o lingurita rasa de scortisoara. Cand s-a legat sosul precum o dulceata se pune intr-un borcan si se foloseste cand dorim.

 

 

Azi am servit alaturi de friptura de piept de pui si legume sotate. Delectati-va!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Dă-i un răspuns lui Diaconta Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.