Prajitura cu rodie si crema de vanilie





Prajitura cu rodie si crema de vanilie este un desert usor de executat, foarte bun si racoritor. Cum zilele acestea am gasit rodie la promotie, am zis ca este timpul sa o fac! Am vazut prajitura intr-o revista mai veche si v-o recomand si voua!

 

 

Aluat fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita de sare
1 plic praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
2 galbenusuri

 

 

2 plicuri de pudding de vanilie Dr. Oetker
80 g zahar praf
700 ml lapte
10 g de gelatina
200 ml de frisca lichida ( Meglle )
1 rodie mare

 



Mod de preparare Prajitura cu rodie si crema de vanilie:
Pregatim aluatul fraged care nu trebuie lucrat mult timp, iar in locul unde il pregatim e recomandat sa fie racoare. Cernem faina cu praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cuburi si zeama de lamaie care va ajuta praful de copt sa lucreze. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina. Se adaugasi cele 2 galbenusuri si framantam pana se incorporeaza. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si-l dam la frigider 30 de minute.

 

 

Tapetam cu hartie de copt o tava de 21×21 cm. Scoatem aluatul din frigider si pe o masa cu putina faina intindem un patrat pe care il asezam in tava. Il intepam din loc in loc cu o furculita si-l dam la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 °C.

Pentru crema: din doua plicuri de pudding Dr. Oetker (80 g) se face o crema de vanilie, dar cu o cantitate mai mica de lapte decat cea inscrisa pe ambalaj, ca sa iasa crema mai groasa. Se pune laptele pe foc cu zaharul si esenta de vanilia. Cand laptele s-a incalzit, se adauga amidonul dizolvat in lapte rece si se amesteca la foc potrivit pana se ingroasa. Daca nu sunteti fani de plicuri de pudding, cu toate ca cele marca Dr. Oetker sunt super bune, puteti face reteta cu galbenusuri, zahar si amidon.

Se ia de pe foc si se pune deasupra o folie de plastic ca sa se evite formarea de crusta si se lasa la racit. Folia nu trebuie sa inchida ermetic vasul, ca astfel transpira.



In gelatina se pun 3-4 linguri de apa si se lasa 10 minute. Cand crema s-a racit se transfera intr-un bol si se mixeaza. Gelatina se incalzeste putin, se adauga 1-2 linguri din crema de vanilie mestecand repede sa se omogenizeze, apoi se adauga in toata crema.
Frisca lichida se mixeaza pana devine tare si se incorporeaza si ea in crema.

 

 

Se lasa la rece si cand incepe sa se inchege se adauga boabele de la o rodie mare, oprind un pumn si pentru decor.

 

 

Se rastoarna crema de vanilie peste blat, se niveleaza si se decoreaza cu restul de rodie si bucati de migdale.

 

 

Se da la rece cateva ore apoi se portioneaza si se serveste! Mi-au iesit 9 bucati de marimea celor din imagini. Delectati-va!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
    • 4

      Stimate Aurelian precis tu faci parte din curentul care nu folosesc deloc plicurile de pudding. Daca acum am folosit plicurile, nu inseamna ca nu stiu si varianta cu galbenusuri, zahar, faina si lapte. Dar poate stii tu o reteta mai grozava …

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.