Prajitura Krantz



 

Prajitura Krantz pe care o am eu in carnetelul meu cu foi ingalbenite de timp. Aproape ca uitasem de aceasta prajitura si de cat de buna este. Este un rasfat pentru orice ocazie. Nu este complicat de executat, asa ca va invit sa incercati si varianta mea de Prajitura Krantz.

 

 

Ingrediente tava 21 x 21 cm:
** Blat de cacao:
3 oua
4 linguri de zahar
1 lingura de apa rece
1 lingura cacao
4 linguri de faina

 

** Blat de bezea:
3 albusuri de ou
120 g zahar
100 g nuci pisate
3 linguri de faina

 

 

Crema de unt cu cacao:
3 galbenusuri
3 linguri de zahar
1 lingura cacao Dr. Oetker
200 g unt

 

** Pentru krantz
100 g zahar
100 g nuci

 

 

Modul de pregatire:
Se face un blat patrat din 3 oua. Se separa ouale. Albusurile se bat tare cu un mixer. Se adauga treptat zaharul, lingura de apa rece si apoi galbenusurile pe rand. Se opreste mixerul si se incorporeaza lingura de cacao si faina cernuta. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 21 x 21 cm. Se adauga aluatul si se da la cuptor timp de 25-30 de minute la 175 – 180 °C. Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

 

 

Blat de bezea: Se face o bezea din 3 albusuri cu putina sare, 120 g zahar, nuca pisata si la sfarsit cu miscari ample se adauga faina. Se tapeteaza cu hartie de copt aceeasi tava in care s-a facut si blatul de cacao. Se coace timp de 25-30 de minute la 170 °C.

 

 



Pentru crema de unt cu cacao: Se freaca cele 3 galbenusuri ramase de la bezea cu 3 linguri de zahar pe bain-marie. Bolul de sticla nu trebuie sa atinga apa. Se freaca tot timpul pana devine cremoasa. Se adauga o lingura de cacao si se amesteca pana devine ca o ciocolata topita.

 

 

Separat intr-un bol, se mixeaza untul pana devine spuma, apoi se incorporeaza crema racita de galbenusuri cu cacao. Se da la rece pentru 20 de minute.

 

 

Pentru Krantz se caramelizeaza 100 g de zahar in care se amesteca 100 g de nuca. Se rastoarna rapid pe o tava metalica sau de sticla unsa cu putin ulei si se intinde. Se lasa sa se raceasca si apoi se piseaza fie in piulita, fie se pun intr-o punga de plastic si se bat cu ciocanul de paneuri. In imaginea de mai jos am mai multa cantitate ca mi-a trebuit si pentru alta reteta.

 

 

Asamblarea: Se aseaza blatul de cacao. Se intinde deasupra jumatate din crema de cacao, apoi se acopera cu blatul de bezea. Se acopera cu restul de crema. Se taie in bucati patrate sau dreptunghiuri.

 

 

Se acopera cu krantz-ul si cum are o crema de unt trebuie tinuta la rece pana se va servi. Delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.