Rulouri din iepure, carnati si bacon



 

Rulouri din iepure, carnati si bacon o reteta in care am vrut sa folosesc doua bucati de carne de iepure de pe burta care le tot mutam prin congelator. Puteti insa inlocui iepurele cu carne de porc sau piept de pui.

 

Ingrediente 2 persoane:
2 bucati de carnati de porc proaspat
2 felii de carne de iepure de pe burta
150 g bacon semi – fiert si afumat
piper
ulei de masline
30 g unt

 

 

Mod de pregatire:
Pentru aceste rulouri avem nevoie, in functie de numarul persoanelor de la masa, de carnati de porc proaspeti, bacon afumat si bucati de carne plata ca la paneuri. Acum am folosit doua bucati de carne de iepure de pe burta, pe care o aveam in congelator, dar cum v-am spus puteti folosii si carne de porc sau din piept de pui.

Se aseaza felia de carne condimentata doar cu piper, pentru ca restul ingredientelor au sare.
Deasupra se aseaza carnatul de porc dupa ce l-am scos din mat. Ca sa se poata lucra mai bine, acesta se tine in congelator 3-4 minute.

 

 



Se infasoara strans in felia de carne si apoi in 3-4 felii de bacon, in functie de cat sunt acestea de lungi. Se repeta si cu al doilea rulou, se aseaza fiecare pe o bucata de aluminiu unsa cu unt si ulei si se ruleaza strans.

 

 

Se aseaza cele doua rulouri in aluminiu intr-un vas, potrivit ca marime, se pune apa si ulei si se da la cuptor pentru 30 de minute la 180 °C. Dupa 20 de minute se taie pe lung hartia de aluminiu, se unge carnea cu sucul  / saftul lasat si se mai baga in cuptor pana se rumenesc frumos.

 

 

Se poate servi cu o garnitura si un sos alaturi. Noi le-am servit alaturi de un sos alb de smantana cu frunze de conopida sotate. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.