Terina de branza cu struguri este un aperitiv savuros si elegant pentru orice masa mai speciala. Combinatia de branzeturi si fructe, foarte apreciata si nelipsita la francezi, poate fii inclusa si pe mesele noastre, iar aceasta Terina este o idee care sper sa va placa si voua.
Ingrediente /
Mod de pregatire:
Intr-un bol se mixeaza untul cu crema de branza si telemeaua data pe razatoarea mica. Se adauga vegeta dupa caz, piper alb si o lingurita de marar uscat. Se amesteca si la sfarsit se adauga si o mana de patrunjel proaspat tocat.
O forma de chec de 12 x 20 cm se tapetea cu folie de plastic, lasand capetele sa atarne in afara.. Se imbraca in felii de cascaval si doar pe fund formei si pe laturile mici se pune un strat de felii de sunca.
Se adauga jumatate din cantitatea de branza. Pe trei randuri se aseaza boabele de struguri, spalati si uscati, alternand pe cei albi cu cei negri. Se apasa struguri in crema si apoi se niveleaza.
Se pune deasupra un rand de cascaval si apoi unul de felii de sunca. Se adauga restul de branza si se adauga inca un strat de struguri. la fel alternand pe cei albi cu cei negri.
Se inchide apoi cu un strat de sunca si la exterior cu felii de cascaval.
Cu capetele de folie de plastic lasate in exterior, se acopera terina, apasand usor cu mainile ca sa se aseze bine si sa se evite golurile. Se da la frigider sa se intareasca peste noapte.
Cand se serveste, se rastoarna pe un platou si se indeparteaza folia de plastic. O lingurita de boia dulce si o lingura de ulei se freaca si se stropeste terina pentru decor. Apoi se decoreaza si cu nuca sau alune tocate mare.
Ar merge mai bine nuca, dupa gustul meu, dar cum nu am avut nuca, am folosit alune putin prajite. Delectati-va cu o felie de terina! Pofta buna!
This is so good and I hope to make it soon.
@Zoeica Pavlovic i'm happy! A beautiful Sunday!
De cand am facut-o am vrut sa-ti scriu ce problema..as fi putut intampina, dar eu prevazatoare….cum ma stii. Hahaha. Scrii la feliile de cascaval 200 gr. Eu am gasit 1 pachet de 150 gr.si am luat 2. Deci aveam mai mult cu 100 gr. Inainte cu cateva zile de-a o face am mai luat 1 ptr,…..naiba stie ce. Deci aveam 450 gr, mai mult ca ptr. 2 terine. Desfac pacheul si in el se aflau 4 bucati. Si tin minte ca mi-au trebuit 9 buc. Deci le-am desfacut pe toate 3. Nu era problema daca aveam si 2, dar = 300 gr. ca am taiat cate putin tin minte. Deci ale mele erau felii groase. Ca dupa aceea sa gasesc la Kaufland tot gramaj ceva mai maricel, dar cu vreo 12 felii. De aceea cred ca ar fi bine ca langa gramajele si de la cascaval si de la sunca sa scrii si nr. de bucati. Dupa Paste vreau sa o fac pe cea in aspic, desi nu ai pus atatea poze ca aici….Pupici.
Buna Sanda si scuze de intarziere dar am fost plecata de Pastele catolic.Nu m-am gandit ca se poate intampla ce ai patit tu. Nu am scris ca am crezut ca toate feliile, indiferent de firma, sunt subtiri. Dar e o idee de care voi tine cont.
Multumesc, tu imi dai sfaturi tare bune mereu. Te pupic!
Hahaha. Tot eu,cine alta? Pe marti o fac din nou la o prietena. Cred ca ar fi bine sa treci la ingrediente si boabele de struguri (18 bobite/culoare haha.) Nu?Te pupacesc.
Mersi sanda, nu pot sa cred ca a trecut atata timp si nu m-a atentionat nimeni. Noroc cu tine care esti o scumpa … serios vorbesc! Pupicuri!
S-a schimbat termenul. Acuma am terminat-o de facut. M-am mai specializat. Mi s-a parut ca am facut-o tare repede, desi,….desi….am pus masline negre si verzi in loc de struguri, pe care EU le-am umplut cu o bucatica de ardei rosu (ca erau goale). Si am ajuns la concluzia ca-mi trebuie numai 4 felii mari jos in rest pot pune si din acelea normale. Si cand o sa mai fac o sa fac o portie jumatate intr-o tava mai mare ca prea buna e si daca o dau,eu nu pot „smangli ” deloc. Hahaha.
Daca zici ca tot is o scumpa iti mai fac o atentionare. Hahaha. Spui sus ca numai pe fundul tavii se pune sunca si in poza este sunca si pe lateral. Eu pun si cascaval pe latral,(care la tine nu-l vad, dar cand e gata este !!!) si sunca. Gata. Pupici.(rad singura ca acuma numai am vazut ca ai adaugat si strugurii, desi am stat cu reteta-n fata pana am terminat. Am uitat ca nu erau).Sunt curioasa sa vad cum e si cu masline. Poti sa stergi ce am scris acuma ca nu e important.
Sanda esti o dulce cum am mai spus. Pupici!
Ati facut ambele variante, si pe cea cu măsline dar si pe cea cu struguri? Dupa parerea dumneavoastra, care e mai buna? Atunci cand ati facut in tava mai mare ati tăiat cuburi sau dreptunghi? Vreau sa fac reteta pentru taierea de mot si sunt cam stresata. Mi-as dori sa le placa tuturor.
P.S. Am citit precizările ulterioare ale dumneavoastra si m-au ajutat foarte mult sa „descalcesc” reteta. Eu mai am o idee: merg la vitrine asistata de la Kaufland si cer 10 felii de cascaval si 10 de sunca, tăiate subtire, ce sa nu intri in panica atunci cand lipsesc ingrediente de pe masa.