Trufe de ciocolata cu cacao



 

Trufele pe care toata lumea le adora. De regula le cumparam din magazine, dar se pot face foarte usor si acasa. In perioada sarbatorilor de iarna sunt apreciate, fie pentru a le oferi cadou, fie a le savura cu cei dragi!

 

 

Ingrediente:
200 g ciocolata cu 62 % cacao
150 ml frisca lichida Meglle
1 fiola esenta de vanilie
1 lingura plina de miere
~ 30 g unt
visine din visinata (optional)
cacao pentru pudrat

 

 

Mod de pregatire:
Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-ul bol de sticla. Frisca lichida Meglle se pune pe foc si cand s-a incalzit suficient, dar fara sa fiarba, se rastoarna peste ciocolata.

 



 

Se amesteca pana se topeste ciocolata si devine o pasta cremoasa. Daca nu s-a topit complet ciocolata, pune bolul la bain marie si se amesteca incontinuu pana se topeste bine. Se adauga mierea si untul treptat cate putin si se amesteca bine sa se topeasca. Se da la frigider cca. 2-3 ore sa se intareasca.

 

 

Pe o farfurie se cerne cacao. Cu o lingurita se ia din ciocolata, se pune in centru o visina din visinata, doar daca nu sunt consumate si de copii, apoi se face intre maini o bila. Se repeta pana se termina ciocolata. Trebuiesc tinute la rece si inainte de a fi servite se rostogoleste prin cacao si se aseaza in cosulete de hartie pentru muffins. Delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.