Friptura din piept de pui cu sos de gutui

Aceasta Friptura din piept de pui cu sos de gutui vreau sa o fac din toamna de cand au aparut gutuile. Cum nu am ajuns, am profitat acum de o friptura din pui si am servit-o alaturi de o garnitura de gutui. In Banat se obisnuiesc sosuri dulci din fructe langa carne, asa ca daca va tenteaza combinatia, incercati!

 

Ingrediente:

2 lobi piept de pui dezosat
condimente pentru pui
50-60 ml vin alb
50 g margarina de gatit
ulei de masline
Garnitura de gutui: 
1 gutuie mare sau 2 mai mici
zeama de lamaie
1 lingura miere de albine
50 g unt
3 linguri sos de rosii
sare

Mod de pregatire:
Pieptul de pui dezosat si fara piele, se spala bine si apoi se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se indeparteaza partea care se detaseaza, pe care o vom folosi la alt preparat. Intai preprajim cele doua loburi intr-o tigaie cu margarina de gatit si ulei de masline pe ambele fete.

 

 

Mutam pieptul in alta tigaie curata, adaugam condimente dupa gust, ulei, unt, vinul alb, punem capacul si dam la foc potrivit de tare ca sa se gateasca.

Pregatin sosul de gutui: Gutuia se spala, se curata de coaja si se taie in felii care se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se inegreasca. Intr-o tigaie se pune untul si mierea, cand se topeste, se pun gutuile.







loading...

 

 

Se caramelizeaza putin, apoi se adauga 2-3 linguri de sos de rosii si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana cand gutuile se inmoaie usor iar sosul format scade. Se condimenteaza dupa gust.

 

 

E o garnitura minunata langa o friptura de piept de pui. Delectati-va!



loading...

Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>