Fursecuri fragede



 

Particip la Campania „Iarna asta, dorintele tale se indeplinesc cu Dr. Oetker!”. Dupa ce am primit un colet cu diverse proguse marca Dr. Oetker, am ales sa reinterpretez o reteta de deserturi din Retetarul Dr. Oetker de pe facebook. Sper ca aceste Fursecuri fragede sa va placa si sa le aveti pe masa cand vine Mos Craciun cu daruri pentru voi!

 

 

Ingrediente: 
** Pentru aluat: 
150 g unt sau margarina Rama
100 g zahar
1 ou
2 galbenusuri
200 g faina
** Pentru ornat:
50 g ciocolata alba
50 g ciocolata cu lapte
2 lingurite ulei

 

Temperatura de coacere:
Cuptor electric: cca. 200°C   /   Cuptor cu aer fierbinte: cca. 180°C   /   Cuptor cu gaz: treapta 3–4
Timp de coacere: cca. 10 minute

 

 

Mod de pregatire
Pasul 1
– Pentru aluat se amesteca untul sau margarina cu mixerul la viteza maxima. Se adaugă treptat zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca, pana cand se formeaza o masa compacta. Se adauga treptat oul şi galbenudurile, fiecare galbenuş la aproximativ ½ minut.

Pasul 2
– Se amesteca faina cu amidonul si se incorporeaza in aluat. Aluatul trebuie sa aiba aiba o consistenta moale ca sa se poata pune cu poche, cu ajutorul caruia se dau forme de bastonase lungi de 6-8 cm, pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se introduc in cuptor.



Pasul 3
– Fursecurile se scot din tava si se lasă la racit.

 

 

Pasul 4
– Pentru glazura se taie ciocolata in bucati mici, se amesteca cu cate o lingura de ulei si se fierbe pe baie de aburi la temperatură mica, pana devine o masa compacta. Fursecurile se scufunda 2 cm in ciocolata, la un cap sau pentru diversitate la ambele capete. Se aseaza pe hartie pentru copt si se presara ornamente colorate cat ciocolata nu s-a intarit ca sa se lipeasca.

Pasul 5
– Se pot folosi ca si cadouri de Craciun. Se pot pastra 2–3 saptamani in cutii metalice sau borcane de sticla.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.