Canneloni cu carne de pui in sos de rosii



Canneloni cu carne de pui in sos de rosii este o mancare pentru pranz sau pentru o cina mai consistenta si satioasa. La fel de buna este si varianta Cannelloni cu carne de porc. Va invit la masa!

 

Ingrediente:
8 buc. cannelloni
400 g carne tocata de pui
1 felie de paine
100 ml lapte (pentru inmuiat painea)
1 ou
patrunjel poaspat tocat
sare
piper alb

 

Sos de rosii:
300 ml bulion concentrat
100 ml vin rosu
1 lingura de zahar brun
cimbru
rozmarin uscat macinat
parmezan sau cascaval ras
ketchup dulce (de calitate)

Mod de pregatire:
Carnea tocata se pune la distuit in putin ulei de masline si apa. Optional puteti adauga si o ceapa mica tocata, eu nu am folosit.
Condimentam cu sare si piper alb. O felie de paine alba se inmoaie in lapte, se scurge si se faramateaza peste carme. Se adauga patrunjel verde tocat si un ou care va lga compozitia. Cand carnea s-a racit putin, se umple cannelloni, cu ajutorul unei lingurite.

Pregatirea sosului de rosii:
Intr-tigaie se pune, cu aproximatie 300 ml de bulion concentrat de rosii (din acela la cutie de500 ml). Se adauga 80-100 ml vin rosu, cimbru uscat, rozmarin macinat si o lingura de zahar brun si se lasa sa fiarba la foc mai pana mai scade si capata consistenta.



Intr-un vas pentru cuptor se pune din sosul de rosii si se aseaza cannelloni umpluti cu compozitia de carne. Se acopera cu restul de sos de rosii. Pe deasupra se presara parmezan sau cascaval ras.

Cand se servesc se stropesc cu ketchup dulce. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.