Prajitura din albusuri cu cocos si ananas





Prajitura din albusuri cu nuca de cocos si ananas am descoperit-o pe blogul lui Sidy cand m-a invitat sa particip la „Weekend cu spor « In Bucatarie La Sidy” care se deruleaza luna aceasta. La prima impresie cele doua nu seamana si asta pentru ca eu am facut o modificare, care a fost sugerata chiar de autoare, de a adauga cacao in blat … dar eu am fortat si am pus si-n glazura. Cu putina culoare in plus sau nu, prajitura este un deliciu si va recomand sa o incercati!


Ingrediente: blat 22 x 30 cm:

8 albusuri
150 g zahar
150 g nuca de cocos
2 linguri faina
1 lingura cacao
un praf de sare

 

Ingrediente crema :
1 compot ananas Sun Food
200 ml frisca lichida meggle
1 plic gelatina Dr Oetker

 

Ingrediente: sirop (optional):
100 ml suc ananas din compot
2 plicuri zahar cu aroma rom Dr Oetker

 

Ingrediente: glazura ( Royal icing ):
1 albus
150 g zahar praf din comert (ca are putin amidon in el)
1 lingurita de cacao
1 lingura zeama de lamaie

 

Decor: coaja rasa de:  lime, lamaie, portocala


Mod de pregatire :
Prima data pregatim blatul de albusuri:
Punem albusurile intr-un bol mare cu un praf de sare si le mixam la viteza mare. Cand s-au intarit, incepem sa adaugam zaharul tos si cacao, mixand pana se intareste spuma.

Se opreste mixerul si incorporam cu o lingura faina si nuca de cocos, amestecand cu miscari ample sa se omogenizeze dar fara sa cada albusurile
Tapetam o tava ( 22 x 30 cm) cu hartie de copt , turnam compozitia, o nivelam cu o spatula.



O dam la cuptorul preincalzit la 170 °C, pentru 25-30 de minute..Cand este gata o lasam sa se raceasca.



Preparam crema:
Frisca lichida o mixam pana se intareste. Ananasul se scurge intr-o strecuratoare si se taie cubulete si se adauga in frisca.

Gelatina o hidratam in 100 ml sirop din compot pentru 10 minute, apoi o incalzim fara sa se fiarba. Luam 2 linguri din frisca si amestecam in gelatina ca sa o aducem la aceeasi tenperatura, apoi o amestecam in toata frisca.
Optional puteti insiropa blatul. Eu nu am insiropat ca m-am gandit ca blatul fiind o bezea s-ar putea inmuia. Cand crema incepe sa capete consistenta de la gelatina se intinde peste blat si se niveleaza cu un cutit. Se da la rece.



Glazura:
Se bate allbusul cu un mixer, iar cand s-a intarit se incorporeaza zaharul praf si cacao. Se mai bate 3 minute apoi se adauga cu atentie zeama de lamaie, mixand in continuare. Se intinde peste prajitura si se da din nou la rece.

Inainte de servire se presara deasupra coaja rasa de lime, portocala, lamaie, apoi se portioneaza.

Este o prajitura usoara pe care o veti adora, daca va plac prajiturile cu fructe. Delectati-va !

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    arata extraordinar de bine si mi se pare si foarte usor de facut,sa nu mai vorbim de gust mai ales ca are fructe in compozitie
    multumim pentru reteta

  6. 7

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.