Pulpe de pui umplute cu ficat de pui, ciuperci si ou fiert



 

Cei care ne urmariti stiti deja ca Pulpele de pui umplute sunt specialitatea lui Miki. Si azi a pregatit aceste Pulpe de pui umplute cu ficat de pui, ciuperci, piept de pui si oua. Sper sa va placa reteta lui Miki cu care m-a rasfatat in acesta zi de duminica. O reteta asemanatoare este: Pulpe de pui umplute cu urda si leurda sau Pulpe de pui umplute cu varza creata.

Ingrediente / 2 persoane:
sare
piper
1/2 pahar de vin
1/2 pahar de apa
ulei de masline
cremgute de rozmarin

 

 

Umplutura:
2 buc. ficat de pui
1 lob de piept de pui (sau flituri de pui)
1/2 conserva de ciuperci tocate
1 morcov mic taiat cuburi
1 ou fiert taiat cuburi
1 ou crud
marar tocat
patrunjel tocat
1 lingura de sos de soia
1 lingura sos de peste
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
Pregatirea pulpelor: 
Pulpele de pui se spala, se sterg prin tamponare cu hartie de bucatarie.
Se sectioneaza pe spate cu un cutit fin si se scoate osul din pulpa superioara si jumatate din cea inferioara. Carnea nu se bate chiar daca sunteti tentati sa o faceti, doar se condimenteaza. Cat pregatim umplutura se lasa la frigider.

 

 

Pregatirea umpluturii: 
Cel doi lobi de ficat de pui se oparesc apoi se toaca marunt. Carnea din piept de pui se taie cuburi si se distuie in putin ulei. Ciupercile din conserva se toaca marunt. Un ou se fierbe tare si se toaca cuburi. Toate se pun intr-un bol impreuna cu morcovul fiert si taiat bucati, verdeata tocata si oul crud care va servi ca liant. Se adauga sos de soia si de peste si se condimenteaza dupa gust.

Scoatem pulpele din frigider si le umplem cu farsa. Inchidem pulpele si le prindem in 2-3 scobitori pe fiecare. Le dam o crusta intr-o tigaie cu putin ulei, apoi le asezam intr-un vas pentru cuptor.



 

 

Adaugam in vas ulei , jumatate de pahar de apa si o jumatate de pahar de vin. Nu se pune mult lichid ca nu vrem sa fiarba ci sa se prajeasca. Optional crengute de rozmarin proaspat.

 

 

Le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 40-50 de minute. Dupa o jumatate de ora scoatem folia de aluminui, ungem pulpele cu sosul din vas si le mai lasam sa se rumeneasca.

 

 

Se servesc cu ce garnitura va place. Noi le-am srrvit cu o garnitura din legume sotate. Un dovlecel feliat, un pastarnac feliat, 1 morcov feliat si un pumn de mazare. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.