Tocanita de ficat de porc cu mamaliga, o mancare traditionala, buna si consistenta, desi multi nu agreaza preparatele cu ficat.
In aceasta reteta ca si la reteta de Tocanita de cartofi cu ficat de vitel, ficatul se marineaza si astfel se fragezeste si cand este servit se va topi in gura. Incercati aceasta tocana si o sa va placa, servita langa o mamaliguta si muraturi.
Mod de pregatire Tocanita de ficat de porc cu mamaliga:
Ficatul de porc se taie in cuburi care se pun in lapte in care se pun 2 catei de usturoi zdrobiti si o crenguta de rozmarin. Se lasa la rece pentru cca. o ora ca sa se fragezeasca.
Se scot din lapte (care se arunca), se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei de masline pana prind culoare. Se scot cuburile de ficat din tigaie si se lasa deoparte.
In aceeasi tigaie se adauga morcovul si pastarnacul date pe razatoarea mica. Se adauga ceapa tocata si cand devine sticloasa se adauga si ardeiul taiat fasii.
Se distuie totul putin apoi se adauga 2-3 linguri de pulpa de rosii, celalalt morcov taiat rondele, 1 catel de usturoi feliat si 2 linguri de ketchup. La sfarsit se adauga inapoi bucatile de ficat, vinul alb si se mai lasa cateva clocote. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel proaspat tocat.
Se serveste langa o mamaliguta cu muraturi sau o salata alaturi. Pofta buna!