Tocanita de ficat de porc cu mamaliga

Tocanita de ficat de porc cu mamaliga, o mancare traditionala, buna si consistenta, desi multi nu agreaza preparatele cu ficat.

In aceasta reteta ca si la reteta de Tocanita de cartofi cu ficat de vitel, ficatul se marineaza si astfel se fragezeste si cand este servit se va topi in gura. Incercati aceasta tocana si o sa va placa, servita langa o mamaliguta si muraturi.

 

 

Ingrediente 4 persoane:
300 ml lapte
3-4 lingiri ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
1/2 ardei rosu + 1/2 ardei verde
1 morcov mic, ras
1 morcov mic, taiat rondele
1 pastarnac mic, ras
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri de pulpa de rosii
2 linguri de ketchup
2-3 crengute de rozmarin
sare
piper
patrunjel proaspat tocat

 

Mod de pregatire Tocanita de ficat de porc cu mamaliga:
Ficatul de porc se taie in cuburi care se pun in lapte in care se pun doi catei de usturoi zdrobiti si o crenguta de rozmarin. Se lasa la rece pentru cca. o ora ca sa se fragezeasca.

Apoi se prajesc in ulei de masline pana prind culoare. Se scot cuburile de ficat din tigaie si se lasa deoparte.

 

 







loading...

In aceeasi tigaie se adauga morcovul si pastarnacul dat pe razatoarea mica. Se adauga ceapa tocata si cand devine sticloasa, se adauga si ardeiul taiat fasii.

 

 

Se distuie putin apoi se adauga 2-3 linguri de pulpa de rosii, morcovul taiat rondele, 1 catel de usturoi feliat si 2 linguri de ketchup. La sfarsit se adauga bucatile de ficat, se adauga vinul alb si se mai lasa cateva clocote. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel proaspat tocat.

 

Se serveste langa o mamaliguta cu muraturi sau o salata alaturi. Pofta buna!



loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>