Aspic cu oua si sunca



Aspic cu oua si sunca este o alta varianta de cum putem aranja diferite ingrediente in forme. Reteta se poate face pentru sau dupa Sarbatorile de Pasti, cand ne raman oua fierte. Poate o sa va placa si Aspic asortat.

 

 

Ingrediente forma 12 x 20 cm:

3 oua
150 g sunca taiata felii subtiri / 6 buc.
1/2 ardei rosu
200 g branza de vaci
1 lingurita boia de ardei
sare
piper alb
~ 150 g legume de ciorba taiate cuburi
~ 1 litru supa de legume /pui
40 g gelatina

 







loading...



Mod de preparare Aspic cu oua si sunca:
Ouale se fierb tare, se racesc si se curata de coaja. Cca. 1 l de apa se pune la fiert cu concentratul de legume sau de pui.
Se inmoaie gelatina in 150 ml de apa pentru cateva minute. Se adauga usor supa fierbinte si se amesteca pana cand se dizolva bine gelatina.
Se foloseste o forma de chec de 12 x 20 cm.. Se toarna 15 mm de sup si se da la frigider sa se intareasca, timp în care se pastreaza restul de supa la bain-marie.
Cand s-a intarit primul strat se adauga cate o jumatate de ou fiert in sir si pe lateral bucati de ardei rosu. Se acopera cu supa si lasa iar la rece. Se scoate iar si se adauga feliile de sunca rulate cu crema de vranza, boia, sare si piper alb. Trebuie cautat sa le asezam in dreptul cate umei felii de ou. Se opresc 3-4 linguri de supa apoi cu restul de supa se acopera rulourile si se da la rece.
Peste branza ramasa se adauga lugumele fierte si racite si supa retinuta. Se termina aspicul cu acest amestec.

 

La servire se rastoarna pe un platou. Pofta buna!



loading...

Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>