Broccoli sotati cu parmezan



 

Broccoli sotati cu parmezan si imbunatatiti cu arahide sarate, busuioc proaspat si totul stropit cu zeama de lamaie. Cum Broccoli sunt o sursa excelenta de vitamina, acest sote poate fi servit ca atare, fiind o mancare consistenta, dar si drept garnitura langa o friptura.

 

 

Ingrediente:
4 catei de usturoi, feliati
6-8 linguri ulei de masline
sare mare
piper negru proaspat macinat
coaja rasa de la o lamaie
2-3 linguri de suc de lamaie proaspat stors
50-60 g arahide prajite si sarate
parmezan ras (sau cascaval)
10 frunze de busuioc proaspat

 

 

Mod de pregatire Broccoli sotati cu parmezan:
Broccoli se rupe in bucati si se oparesc in apa cu sare. Pentru a pastra culoarea de verde crud, am pus in apa de fiert o lingurita de bicarbonat, iar cand au devenit al dente am pus imediat buchetelele de broccoli in apa foarte rece.

 



 

Intr-o tigaie in care vom sota beoccoli, se pune ulei si cand s-a incins se dauga catei de ustiroi feliati. Se lasa cat sa-si lase aroma apoi se adauga si broccoli. Se soreaza cateva minute pe toate fetele. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat.

 

 

Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de la o lamaie, parmezan ras, arahide prajite si sarate si frunze de busuioc proaspat tocate. Daca tineti regim puteti sa scoateti parmezanul. Se serveste ca atare fiind o mancare usoara, buna si sanatoasa. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.