Fasole batuta cu ceapa caramelizata



Fasole batuta cu ceapa caramelizata, supranumita si icre din fasole boabe, este o salata minunata servita pe paine prajita.

Ingrediente:

1 morcov
1 pastarnac
1 ceapa alba
1 leg. verdeturi
sare
2 cepe rosii
1 lingurita zahar brun
50 ml ulei de masline
sare
piper alb

Mod de pregatire Fasole batuta cu ceapa caramelizata:

Cu o seară înainte se pune fasolea la inmuiat in apa rece cat s-o acoperet. Daca nu este pusa la inmuiat timpul de fierbere se dubleaza  A doua se pune la fiert si dupa 10 minute schimba apa. Se repeta de 2 chiar 3 ori, dupa ce a dat inn clocot de fiecare data. In ultima apai se adauga un morcov, un pastarnac, ceapa verde, sare, 1 legarura de verdeturi si se fierbe pana se inmoaie bine. Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de fasole.

w-IMG_4561



 

Cand a fiert fasolea se strecoara si calda se zdrobeste. Se bate apoi cu mixerul si se incorporeaza ulei cate putin ca la maioneza. Cantitatea de ulei este in functie de cat inghite fasolea. Se condimenteaza dupa gust.

Se aseaza intr-un castron si se pregateste ceapa caramelizata. Ceapa rosie se taie julien si se distuie intr-o tigaie in care am pus ulei.

Se aseaza intr-un castron si se pregateste ceapa caramelizata. Ceapa rosie se taie julien si se distuie intr-o tigaie in care am pus ulei.

Cand s-a inmuiat ceapa se adauga zaharul brun si se prajeste cu ceapa fara sa se mai adauge ulei, pana se caramelizeaza si capata o culoare de chihlimbar. Se intinde apoi peste fasolea batuta si se serveste!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Cred ca-i buna fasolica ta;prin partile noastre,salata de fasole batuta se face cu otet sau zeama de lamaie si ceapa tocata marunt in amestec iar in fasolea batuta cu ceapa deasupra se adauga usturoi;poti incerca si variante moldovenesti ca sunt bune!
    o zi minunata!

  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.