Tocanita cu ciuperci pleurotus



 

Tocanita cu ciuperci pleurotus o mancare de post, dar care merge servita oricand. Dintr-un trunchi de pleurotus am facut Pleurotus pane in sos de bere si aceasta Tocanita care a fost tare buna.

Ingrediente:
1 ceapa: sau 10 cm praz
200 g rosi cuburi la conserva
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
2 catei de usturoi
1 lingura faina
    1 foaie de dafin:
patrunjel verde tocat
sare:
piper
ulei de masline
boia de ardei (optional)

 

 

Mod de preparare Tocanita cu ciuperci pleurotus:
Se desprind palariile de pleurotus de pe trunchi si se spala bine. Cu cele mari si frumoase putem face Pleurotus pane, iar celelalte se toaca fasii se cca 1 cm grosime pentr tocanita. Intr-o tigaie se distuie ciupercile in putin ulei. Se sareaza ca le va ajuta sa-si lase apa, apoi se lasa la foc potrivit pana scade lichidul.



 

 

Ceapa sau prajul (sau ambele) se taie marunt si intr-o alta tigaie se pun la calit in ulei de masline cu un catel de usturoi, care se va scoate dupa 2 minute..
Se taie si ardei in bucati mici si se adauga peste ceapa. Se adauga jumatate de cutie de rosii cuburi cu bulionul in care au stat si se condimenteaza dupa gust.
Se pun ciupercile peste sosul de rosii, se adauga o foaie de dafin si se mai fierb pana se ingroase sosul.

 

Daca lichidul este prea zemos se poate adauga o lingura de faina ca sa se ingroase. Se adauga patrunjel proaspat tocat si se serveste. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
    • 6

      Draga cata,
      Eu iti respect opiniile chiar daca o spui ca ai aizit ca ar fii toxic sau daca ai studiat acest argument. Prin „tratare termica” cum spui tu, inseamna si sotare si prajire. Ori la sotat legume este chiar recomandat.
      Uleiul de masline are loc fruntas in lista celor mai sanatoase uleiuri pentru gatit pentru ca este extrem de bogat in grasimi mononesaturate, acele grasimi care scad colesterolul rau si ridica nivelul colesterolul bun in organism. Mai mult decat atat, uleiul de masline extravirgin furnizeaza si o doza importanta de antioxidanti, numiti polifenoli, care au fost asociati cu o sanatate cardiaca deplina.

      Dar daca faci parte dintre romani cu un bughet care sa-ti permita sa folosesti ulei de camola sau de cocos, nu te impiedica nimeni sa o faci.
      Mersi de vizita si spor la gatit!

Dă-i un răspuns lui Haplea Bucatar Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.