Friptura de pui cu piper verde



 

Friptura de pui cu piper verde asezat drept in tava, pe principiul puiului care il punem pe sticla de bere. Este o fruptura savurata cu cei dragi intr-o zi de duminica. Are o piele crocanta si o carne frageda si buna la gust. Delectati-va!

Ingrediente:

1 pui mare si frumos
zeama de la 1 lamaie
sare
piper verde macinat
150 ml vin alb
ulei de masline
apa
Ingrediente pat de legume:
1 dovlecel
1 morcov
1/2 patrunjel radacina
1/2 pastarnac radacina
3 catei de usturoi
1 anason stelar (cateva bucati)
ulei de masline
sare
piper

 





Mod de preparare Friptura de pui cu piper verde:
Se curata puiul de eventualele resturi de pene sau fulgi, se spala bine si se sterge cu un prosop de hartie. Se freaca apoi cu zeama de lamaie, se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper verde macinat grosier.

Se lasa deoparte si se pregateste patul de legume:
Puteti folosi ce legume va plac sau ce aveti in frigider la momentul pregatiri. Eu am folosit un dovlecel, un morcov, patrunjel si pastarnac taiate in rondele.
In tava pentru cuptor se aseaza legumele taiate, catei de usturoi, cateva bucatele dintr-un anason stelar care da un gust aparte oricarui preparat. Se condimenteaza cu sare si piper. Deasupra se aseaza in pozxitie verticala puiul. Puteti sa-l infigeti intr-un suport, care am vazut ca se gaseste in supermarket, dar pe care eu nu l-am avut sau il puteti pune pe o sticla de sticla de 1/2 kg. Eu l-am sustinut pur si sinplu cu legume. Se adauga apa, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 180 °C. Dupa 30 de minute se scoate folia, se complecteaza cu vin si apa daca mai trebuie si se da iar la cuptor fara folie pentru inca 30 de minute. Se urmareste sa nu scada lichidul din tava si din cand in cand se unge puiul cu sos din tava.
Este crocant, fraged si bun la gust. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.