Pasca cu piersici si aluat fraged

 

Pasca cu piersici si aluat fraged am avut-o pe masa de Pasti anul acesta, dar o puteti savura si intr-o zi de duminica obisnuita. Nu a fost o pasca traditionala, dar va recomand sa o incercati ca a fost un regal. Am folosit piersici din compot primit de iepuras de la Sun Food.  

 

 

Ingrediente:
Aluat fraged:
400 g faina
 200 g unt
100 g zahar praf
1 ou
3-4 linguri de lapte
sare
Umplutura cu branza:
800 g branza dulce cremoasa
200 g urda
180 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic pudding de vanilie
3 linguri de lapte
4 oua
150 ml smantana sau frisca lichida
800 g compot de piersici Sun Food (jumatati)

 

Pentru uns aluatul: 
1 galbenus + 1 lingura de lapte

 

Mod de pregatire Pasca cu piersici si aluat fraged:
Pregatire aluat:
Intr-un bol se cerne faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce faina inghite untul si se formeaza un  aluat nisipos. Se adauga zaharul, sarea si oul batut cu 3-4 linguri de lapte. Aluatul rezultat se pune intr-o folie de plactic si se da la rece.

Pregatire umplutura:
Eu am folosit branza dulce de la LIDL, se gaseste la kilogram intr-un butoias de plastic. Am adaugat si urda pentru a fii mai consistenta, dar nu- i obligatoriu.
Se bat apoi ouale cu o furculita. Se fraca branza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza praful de pudding dizolvat in 3-4 linguri de lapte. Se adauga ouale batute si smantana sau frisca lichida. Se omogenizeaza bine totul.

Se scoate aluatul de la rece si se opreste o treime pentru decor. Restul aluatului se intinde intr-o forma de tort de 26 cm diametru. Se inteapa cu o furculita si se intinde 1/3 din umplutura. Se aseaza in cerc jumatatile de piersici scurse din compot.

 

 







loading...

Se acopera cu restul de umplutura de branza. Din aluatul ramas se decupeaza cercuri (sau ce forma alegeti) si se pun pe marginea formei petrecandu-le putin.

 

 

Se ung cu un galbenus diluat cu putin lapte. Se da la cuptor la 160 °C pentru 90 de minute.

 

 

Se desfac pereti laterali ai formei si se lasa sa se raceasca. Delectati-va cu o felie!

 

 



loading...

Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>