Tort de clatite



 

Tort de clatite cu crema de mascarpone si de vanilie si pe margini cu bucati de fructe tropicale, din compot. Desi in loc de blat de tort are clatite sper sa va incante ideea acestui tort racotitor dar si elegant in acelasi si sa-l incercati si voi. Delectati-va!

Ingrediente clatite cu cacao / 8-9 buc.:
3 oua
250 gr faina
30 g cacao
2 lingurite de zahar
50 g unt
varf de lingurita de sare
1 lingurita rasa de bicarbonat
250 ml lapte
100-150 ml apa minerala

 

 

 Crema de mascarpone:
250 g mascarpone (sau o crema fina de branza)
100 g zahar pudra
200 ml frisca lichida Meggle
1 plic intaritor de frisca
Crema de vanilie:
2 plicuri de pudding de vanilie
80 g zahar farin
600 ml lapte
2 fiole esenta de vanilie
100 g unt
1 conserva de fructe tropicale SunFood

 

 

Mod de pregatire Tort de clatite:
Pregatire clatite:
Intr-un bol potrivit de mare se bat ouale cu zaharul si sarea. Apoi se adauga faina, untul topit si laptele, amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Cacao se dizolva in lapte si apoi se adauga. Se lasa sa stea 20-30 de minute apoi se dilueaza cu apa minerala pana obtinem o consistenta potrivita. Pentru ca le folossim pe post de foi de blat le facem mai consistente ca de obicei.
Se încalzeste o tigaie de clatite la foc mediu. Cand s-a incins se toarna cu un polonic aluat de clatite, inclinand tigaia cu o miscare circulara, astfel ca aluatul sa se raspandeasca in mod egal si sa cuprinda toata suprafata tigai. Se intorc si pe cealalta parte apoi se scot pe o farfurie. Pentru tort avem nevoie de 6+1 clatite.

 

 

Pregatirea cremei de mascarpone:

Intr-un bol se bate crema de mascarpone cu zaharul pudra pana devine cremoasa si nu se mai simte zaharul.
In alt bol se bate frisca lichida cu un intaritor de frisca. Se amesteca cele doua, adaugand frisca peste crema de mascarpone si se amesteca sa se omogenizeze.

 

 

Pregatirea cremei de vanilie: 
Din doua plicuri de pudding de vanilie(80 g) se face o crema de vanilie, dar cu o cantitate mai mica de lapte ca sa iasa crema mai groasa. Se pune laptele pe foc cu zaharul si esenta de vanilia. Cand laptele s-a incalzit, se adauga pudding-ul dizolvat in lapte rece si se amesteca pe foc pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se pune deasupra o folie de plastic ca sa se evite formarea de crusta si se lasa la racit. Folia nu trebuie sa inchida ermetic vasul, ca astfel transpira. Cand s-a racit se incorporeaza 100 g unt frecat.



 

 

Asamblare tort:
Din cele 7 clatite, una se unge cu crema de vanilie, se ruleaza strans intr-o folie de plastic si se da la rece. Pe un platou se pune prima clatita care se acopera cu 1/3 de crema de vanilie.

 

 

Se acopera cu a doua clatita care se acopera cu jumatate de crema de mascarpone. Se continua pana terminam cele 6 clatiiele si cremele.

 

 

Se da platoul la rece cat sa se intareasca putin cremele, iar ca sa nu se usuce ultima clatita se acopera cu un cerc din folie de plastic.
Inainte de servire se desface o conserva cu fructe tropicale si se orneaza tortul pe lateral cu bucati scurse bine.

 

Se taie si clatita rulata in feli de 5-6 mm si se aseaza ca decor pe tort.  Delectati-va!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
    • 2

      Buna iubito. Demult nu am mai vorbit. Acuma fac ptr. prima data si eu acest tort. Stii ca eu sunt cu intrebarile…La clatite zici ca trebuie bicarbonat. Ok. Il punem asa sau il stingem in putin otet,? ca la preparare nu mai apare. Eu il sting. Voi posta cand e gata. Te pup…

  2. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.