Rulada fara gluten cu fructe de padure



 

Luna mai a fost promovata ca si luna internationala a alimentatiei fara gluten si de lupta impotriva alergiilor. AlimenteSpeciale.ro a ales sa initieze si sa sustina aceasta campanie de educare alimentara alaturi de TheSmartCuisine si alti 11 bloggeri culinari din România si sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de afectiuni speciale si astfel sa ridice nivelul de constientizare si de responsabilitate al acestora.
Aceasta reteta Rulada fara gluten cu fructe de padure este pregatita cu faina fara gluten si sincer nu s-a simtit nici o diferenta la gust.

Ingrediente aluat:
4 oua mari
4 linguri zahar pudra
5 linguri ulei de masline
3 linguri de smantana
6 linguri faina Allergo mix paine si patiserie fara gluten
1 lingura cacao
5 g drojdie fara gluten dr.Schar

 

 

Crema de mascarpone:
500 g mascarpone (sau o crema fina de branza)
120 g zahar pudra
200 ml frisca lichida Meggle
1 plic intaritor de frisca
150-200 g fructe (rosii) de padure (zmeura… )
Glazura de ciocolata:
100 g ciocolata 52 % cacao
100 g frisca lichida Meggle

 

Mod de pregatire Rulada fara gluten cu fructe de padure:
Pregatire aluatul: 
Se separa ouale, iar galbenusurile se freaca cu 4 linguri zahar pudra, 5 linguri de ulei, 3 linguri de smantana, 6 linguri cu varf de faina fara gluten, 1 lingura de cacao  si 5 g praf de copt. Separat albusurile se bat tare cu o lingurita rasa de sare si apoi se incorporeaza in primul amestec cu miscari ample.
In tava de la aragaz se pune o hartie de copt si se intinde aluatul. Se da la cuptor 15-20 de minute la 180 °C, apoi se scoate se rastoarma pe un prosop umed, pe care asezam o hartie de copt, dupa care se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.

 

 



Pregatirea cremei de mascarpone:
Intr-un bol se bate crema de mascarpone cu zaharul pudra pana devine cremoasa si nu se mai simte zaharul.
In alt bol se bate frisca lichida cu un intaritor de frisca. Daca folositi smantana pentru frisca atunci jonglati cu cantitatea de zahar dupa preferinte. Eu am folosit frisca Meggle care este deja dulce si am pus doar 100 g zahar pudra.
Se amesteca cele doua, adaugand frisca peste crema de mascarpone, pana sa se omogenizeaza.

 

Se intinde blatul de rulada, se aseaza deasupra crema de mascarpone si se pun fructele rosii de padure sau ce a;te fructe va plac. Se ruleaza si se da la rece minim 2 ore.

 

 

Decorare rulada: Se topeste ciocolata cu frisca lichida la foc mic si cand s-a omogenuzat se inttinde peste rulada. Se lasa sa se intareasca apoi se taie felii si se serveste. Delectati-va!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.