Claufotis cu cirese



Claufotis-cu-cirese2

Claufotis cu cirese este un desert original din Franta. Este un dulce rapid, fara pretenti si de aceea este foarte bun cand ne dorim repede ceva dulce. Se pot inlocui ciresele cu un alt fruct, dar care sa nu fie prea zemos.

Este asemanator cu un flan sau un quiche si ca atare se poate face si varianta sarata cu legume

Claufotis-cu-cirese1

Ingrediente:
500 g cirese fara samburi
3 oua
60 g zahar
30 g faina alba + 30 g faina de migdale
un varf cutit de sare
200 ml lapte, la t° camerei
2 linguri de migdale taiate marunt
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru decor:
migdale taiate marunt si feliate
2 linguri zahar pudra

Claufotis-cu-cirese3-1

Mod de preparare Claufotis cu cirese:
Ciresele se spala si li se scot samburi. Se pun la scurs.

w-IMG_5815

Intr-un castron se bat ouale impreuna cu zaharul pana cand amestecul devine albicios si pufos. Se adauga faina din migdale macinate si cernute impreuna cu faina alba, amestecand usor cu o spatula.



Se adauga incet laptele si esenta de vanilie. Se presara deasupra aluatului 1-2 linguri de migdale taiate marunt si se amesteca.

y-IMG_5820

O forma pentru cuptor se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se rastoarna jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor timp de 5-7 minute, pana cand se formeaza o crusta subtire deasupra.

Se scurg ciresele, se scoate forma de la cuptor si le asezati acestea peste aluat. Astfel ciresele nu se vor scufunda in aluat, ajungand pe baza formei.

Se toarna restul de compozitie ramasa peste cirese si se mai coace pentru inca 20 de minute la 180 °C.

z-IMG_5824

Cand se scoate din cuptor se mai lasa sa se raceasca apoi se presara pe deasupra cu migdale si zahar pudra. Delectati-va!

Claufotis-cu-cirese4-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.