Mingi cu cirese (visine)



 

Mingi cu cirese (visine) … mingi … nu am stiut cum sa le denumesc mai frumos, ca desi seamana cu gomboti nu sunt gomboti. Este o idee buna cand avem ramas un chec de cacao care nu s-a mancat si s-a intarit putin. Il taiem in cubulete si cu cirese sau visine realizam acest desert rapid. Copii sigur vor aprecia aceste mingi.surpriza.

Ingrediente 7-8 bucati:
Blat:
2 oua
120 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
50 g faina + 50 g amidon
1 lingura rasa de cacao

Alte ingrediente:

250 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar praf
1 plic intaritor de frisca
500 g cirese sau visine
100 g cocos

 

 

Mod de pregatire Mingi cu cirese:
Pregatim un blat de cacao.
Intr-un bol se bat cele doua oua cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devine o pasta cremoasa. Se adauga o lingurita de  vanilie.
Separat cernem faina, amidonul si cacao, apoi imcorporam in crema de oua. Rasturnam aluatul intr-o forma de tort de Ø26 cm. si dam la cuptor pentru 15-20 minute la 180 °C.
Lasam apoi sa se raceasca bine pe un gratar. Taiem in cuburi de 1 x 1 cm. ca-n imaginea de mai jos.

 

 

Ciresele se spala si se scot samburi. Eu am folosit acum cirese dar si visinele merg la fel de bine. Se bate smantana pentru frisca cu zaharul. Puteti jongla cantitatea de zahar dupa preferinte. Se adauga ciresele.



 

 

Apoi se incorporeaza si bucatile de blat

 

 

Cu mainile luam din amestec si formam mingi potrivit de mari pe care le tavalim prin cocos si apoi le dam la frigider.

 

 

Inainte de servire, dupa caz se mai tavalesc inca o daca prin cocos. Delectati-va!.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.