Supa de vita cu taitei



 

Supa de vita cu taitei, o supa limpede si buna, una din supele mele preferate. Secretul unei Supe reusita este sa o fierbem la foc domol, cca. 2-3 ore si nu la kukta cum am fii tentati. Astfel pe langa gustul bun von avea si o supa limpede.

Ingrediente 6 porti:
600 g oase de vita cu carne
2 cepe
2 morcovi
1-2 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1/2 telina
1 gulie mica
2-3 catei de usturoi
1 buchet de tulpini de patrunjel si telina
piper negru boabe
sare
2-3 firicele de sofran
boabe de piper
sare
200 g taitei de casa



Mod de preparare Supa de vita cu taitei:
Carnea si oasele de vita se spala si apoi se lasa 30 minute in apa rece pentru a scoate sangele. Nu trebuie lasat prea mult ca-si pierde din calitatea nutritiva.
Se alege o oala suficient de mare ca sa incapa carnea si ulterior legumele. Se pun la fiert carnea si oasele in cca 2.5-3.0 litri de apa rece. La inceput dam focul mai tare pana adunam spuma. Daca ratati si nu ati luat spuma, trebuie sa strecurati supa ca sa aveti o supa limpede.

Apoi dam focul mai domol si lasam oasele 2-2.30 ore sa fiarba. Daca scade apa se mai complecteaza.
Dupa cca. o ora, cand carnea incepe sa devina frageda, se adauga si legumele spalate, curatate si taiate bucati.



Supa se strecoara iar carnea si legumele se servesc separat ca alt fel de mancare, cu sos de rosii, de hrean, de visine… dupa preferinta
In supa calda ramasa, optional se pot dizolva 2-3 firicele de sofran pentru o culoare mai frumoasa. Se serveste fierbinte cu taitei de casa (sau din supermarket). Deasupra se presara patrujel proaspat tocat. Pofta buna!




loading...



Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>