Vinete evantai

Vinete-impanate1

 

Vinete evantai o reteta care am vrut sa profit de sezonul vinetelor si sa o incerc. Poate pare banala dar va asigur ca-i un deliciu de reteta. Este foarte buna servita calda, deci daca nu ati incercat-o pana acum merita sa o faceti.

 

Vinete-impanate3-1
Ingrediente:
1-2 buc de vinete
2 buc. rosii mari
200 g cascaval afumat
100 g bacon sau sunca feliate
ulei de masline
2 catei de usturoi sau praf de usturoi (optional dupa gust)
1 lingurita mixt de ierburi (sau Ierburi de Provence)
sare

Vinete-impanate2

Mod de pregatire Vinete in evantai:
Una sau doua vinete se spala si se taie in fasi de 6-7 mm oprindu-ne cu cutitul aproape de cotor. Se sareaza, se apasa cu podul palmei ca sa se deschida intr-un evantai si se lasa pe un prosop sa se scurga apa.

Se ung feliile de vanata cu ulei, se pudreaza cu mixtul de ierburi si praf de usturoi (optional) sau usturoi proaspat feliat. Se taie si rosiile in fasii de 5 mm.







loading...

Se pregateste un vas / tava pentru cuptor si incepem s impanam vanata direct acolo.

Incepem sa asezam intre straturi, cascavalul, fasiile de bacon si de rosile. Se pun 1 sau 2 bucati din fiecare in finctie de marimea vinetei (vinetelor). In loc de cascaval merge si mozzarella, dar aceasta se topeste inainte de coacerea vinetei si finalul nu este asa aspectuos.

Dupa ce le-am complectat se mai apasa cu palma ca sa fie ca un evamtai si se stropeste cu ulei de masline. Se da la cuptorul preincalzit la 200 °C, timp de 45-50 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Se lasa 10 minute si se serveste. Merge si a doua zi incalzita la microunde sau chiar rece, dar eu o prefer calda. Pofta buna!

 

MOD DE PREGATIRE IN IMAGINI:

Vinete evantai

loading...




loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>