Trandafiri din mere in foietaj este cea mai usoara si rapida placinta cu mere. Doua ingrediente si intr-o ora aveti un desert bun.
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj
2 mere
zeama de la 1/2 lamaie
faina pentru intindere aluat
scortisoara (optional)
zahar praf pentru decor
Mod de pregatire Trandafiri din mere in foietaj:
Merele se spala se taie in jumatate si li se scot cotoarele. Se taie pe lung sau pe lat in felii de 2 mm grosine si se stropesc imediat cu zeama de la jumatate de lamaie.
Se pun intr-o strecuratoare si se oparesc cu apa clocotita. Se pot si fierbe 2-3 minute, dar mi-a fost teama sa nu se inmoaie prea tare.
Se infaineaza o masa de lucru si se intinde aluatul. Cu un cutit ascutit se taie fasii de 2,5-3 cm, se aseaza pe fiecare feliile de mere doar pe jumatate ca in imaginea de mai jos si se ruleaza.
O forma de briose / muffins se unge cu ulei si se aseaza trandafiri de mere si aluat.
Se da la cuptorul incins la 200 °C pentru 30-35 de minute. Se servesc pudrate cu zahar. Delectati-va!