Salam fin de biscuiti



Salam-fin-de-biscuiti-1

 

Salam fin de biscuiti, o reteta care sigur va intra printre preferintele voaste. Salamul de biscuiti este un desert foarte cunoscut, cu care am copilarit majoritatea dintre noi. Desi un desert simplu si banal, poate sa fie si fin si rafinat in functie de ingredientele folosite. La aceasta reteta, pe care am gasit-o intro revista maghiara de Good Food, am folosit cateva ingrediente in plus fata de reteta clasica, care i-au dat un gust aparte, special. Sa incercati reteta ca merita!

 

Salam-fin-de-biscuiti-4-1

Ingrediente:
200 g biscuiti de cacao
200 g nuci (sau nuci + migdale blansate)
150 g fructe confiate (curmale, merisoare, cirese confiate, … )
50 ml rom (nu esenta) + 50 ml vin spumos
250 ciocolata 50 % cacao
200 g unt
4 oua
150 g zahar brun
2 linguri cacao

Salam-fin-de-biscuiti-2

Mod de pregatire Salam fin de biscuiti:
Fructele confiate, eu am folosit curmale, merisoare, cirese confiate, se taie in cuburi si se pun pentr o ora la hidratat cu rom (nu esenta) si un vin spumos pe care il aveti in casa. Eu am pus sampanie ramasa de la sarbatori.

x-IMG_8580

Din cantitatile de biscuiti si nuci cate 2/3 le dam prin masina si restul se bat in piulita sau se pun intr-o punga si se bat cu un sucitor. Se pun intr-un bol peste care vom adauga ulterior restul ingredientelor. Reteta de baza avea si migdale blansate ca sa scapati de coaja, dar eu nu am avut.

x-IMG_8581



Ciocolata rupta in bucati si untul taiat in cuburi se pun pe foc la bain-marie pana se topeste.

Intr-un alt bob se mixeaza cele 4 oua intregi cu zaharul brun cca. 4-5 minute. Cand a devenit cremos se adauga ciocolata calda mixand in continuare. Astfel ouale sunt si tratate termic.

x-IMG_8603

Peste bolul cu biscuiti si nuci se adauga compozitia de ciocolata, 2 linguri de cacao, fructele confiate plus zeama care a mai ramas, dupa caz. Se omogenizeaza bine compozitia.

x-IMG_8616

Se intinde folie de plastic mai lunga, pusa dublu si se adauga la un capat pe lung compozitia de biscuiti. Se strange folosindu-ne de folia de plastic, apoi capetele se rasucest astfel strangandu-se ca un salam. Se pune in frigider cateva ore sau de seara pana dimineata.

Se desface din folie inainte de servire, se tavaleste prin zahar pudra si ca sa-i dam o nota in plus de salam, il imfasuram cu ata de bucatarie, ca pe un colet. Delectati-va!

 

Salam-fin-de-biscuiti-3-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.