Prajitura cu nuci, merisoare si bezea



Prajitura-cu-nuci-merisoare-si-bezea-1

 

Prajitura cu nuci, merisoare si bezea, va puteti da seama dupa ingredientele din denumire ca este un deliciu. Aceasta prajitura este o versiune a Tortului cu nuci, stafide si bezea, foarte apreciat de voi cititori mei. Cum un tort il facem mai rar, am decis sa fac si varianta de prajitura unde am inlocuit doar stafidele cu merisoare. Sper sa va tentez si sa o incercati cat de curand.

 

Prajitura-cu-nuci-merisoare-si-bezea-4-1

 

Ingrediente:
Blat maro: 22×36 cm
4 oua
100 g de zahar
2 linguri de apa
2 linguri ulei de masline
120 g faina
2 linguri pudra de cacao

 

Blat bezea cu nuca
4 albusuri
sare
4 linguri de zahar praf
100 g faina
100 g nuci (taiate la cutit)
80 g merisoare confiate

 

Crema de vanilie:
600 ml lapte
6 linguri de zahar
1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
4 galbenusuri de ou
80 g amidon (sau 2 plicuri pudding de vanilie)
200 g unt
100 g zahar pudra (dupa gust)

 

Prajitura-cu-nuci-merisoare-si-bezea-3

 

Modul de pregatire:
Pregatim blatul cu cacao.
Se separa ouale. Albusurile se bat tare cu un mixer. Se adauga treptat zaharul si cele doua linguri de apa rece si ulei de masline, apoi galbenusurile pe rand. Se opreste mixerul si se incorporeaza cu miscari ample cacao amestecata cu faina cernuta.



Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 22×36 cm. Se adauga luatul si se da la cuptor timp de 25 de minute la 175 °C.

x-IMG_9319

Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca apoi se imparte in doua, rezultand 2 blaturi de 22×18 cm.

Se face o bezea din 4 albusuri, sare si 4 linguri de zahar praf. Se incorporeaza faina, merisoarele, de preferat inmuiate in rom si nucile tocate cu un cutit. Se rastoarna intr-o tava de 21×21 cm captusita cu hartie de copt si se coace timp de 25-30 de minute la 170 °C .

x-IMG_9308

 

Pentru crema de vanilie:
Galbenusurile de ou se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa. Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de lapte si se amesteca bine sa se dizolva. Restul de lapte se pune intr-o cratita de pe foc.

Cand laptele este fierbinte se toarna compozitia de galbenus de ou si se amesteca continuu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se acopera cu o folie de plastic ca sa nu faca ceusta si se lasa sa se raceasca complet. Intr-un bol separat batem untul cu zahar dupa gust, apoi se incorporeaza crema de vanilie.

x-IMG_5150

Asamblarea prajiturii:
Se aseaza un blat de cacao, deasupra aprox. jumatate de crema (ca sa ramana un strat subtire si deasupra). Se acopera cu blatul de bezea cu nuci si merisoare si iar crema. Se inchide cu blatul maro pe care intindem un strat subtire din crema.

Se da la rece cateva ore sa se intareasca crema. Inainte de servire se rade deasupra ciocolata si se imparte prajitura in bucati.

Delectati-va!

 

Prajitura-cu-nuci-merisoare-si-bezea-2

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.