Cozonac cu fructe confiate

Cozonac-cu-fructe-confiate-1

 

Cozonac cu fructe confiate o alta varianta pe langa cel cu nuca, cu mac sau cu rahat. Va invit sa vedeti si celelate retete de Cozonaci. Cozonacul indiferent de umplutura este nelipsit de Sarbatori.

 

Cozonac-cu-fructe-confiate-2-1

 

Ingrediente aluat
400 g faina Dobrogea (pentru cozonac)
25 g drojdie proaspata
80 g de zahar
1 oua intreg + 2 galbenusuri
100 ml lapte
80 gr unt
30 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie
sare

100 g fructe confiate ( caise, cirese, … )
100 g stafide
50 ml rom

 

Cozonac-cu-fructe-confiate-3

 

Mod de pregatire Cozonac cu fructe confiate:
Pentru inceput pumen fructele confiate taiate cubulete in rom si le lasam deoparte pana pregatim aluatul de cozonac.

x-IMG_0361







loading...

Pregatirea aluatului:
Se amesteca drojdia, o lingurita de zahar, 1 lingura de faina si lapte. Se lasa cca. un sfert de ora sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lapte impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de portocala si lamaie se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se asteapta sa ajunga apoi la o temperatura „ca de paine”, cum este expresia.
Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in mijloc, se toarna maiaua, cele oul si cele 2 galbenusuri, untul topit.
Se adauda laptele putin cate putin in timp ce se framanta bine.
Se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

x-IMG_0364

Pe o masa infainata se intinde aluatul intr-un dreptunghi de 25 x 40 cm. Se presara deasupra fructele confiate scurse lasand o margine de 3 cm libera.
Se ruleaza aluatul pe lungime cat mai strans.

x-IMG_0379

Se formeaza o coronita care se aseaza intr-o forma de tort Ø 23 cm. Se acopera cu un prosop si se mai lasa intr-un loc cald 20 de min sa creasca.
Se unge cu ajutorul unei pensule cu un galbenus diluat cu o lingura de lapte si cu o foarfeca se fac 7-8 taieturi mici, ca-n imagine .

x-IMG_0380

 

Se da in cuptorul incins la 200 °C pentru 15 minute apoi se coboara la 180 °C. Se coace cca. 40 de min, pana capata o culoare frumoasa si scobitoarea iese curata.

Se lasa apoi la racit si se serveste! Pofta buna!

 

Cozonac-cu-fructe-confiate-4

loading...




loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>