Sarlota cu piersici



sarlota-cu-piersici-0

 

Sarlota cu piersici sau Charlotte aux pêches, un tort racoritor care se poate realiza din fructe proaspete, congelate sau din compot … imaginatie sa avem.
Este un desert inventat de bucatarul francez Marie-Antoine Carême (1784-1833), iar denumirea Charlotte a fost data dupa numele copilului lui George IV, rege al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei.

 

sarlota-cu-piersici-2

 

Ingrediente:
Blat Ø 23 cm:
3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 lingura ulei
sare

1 compot de piersici / 800 ml SunFood

 

Crème anglaise:
600 ml de lapte
1/2 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
3 galbenusuri de oua
60 g de zahar pudra
20 g gelatina
250 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
biscuiti de Savoya / piscoturi

 

sarlota-cu-piersici-1

Mod de pregatire Sarlota cu piersici:
Pregatirea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauda faina cate o lingura, se amesteca cu miscari ample si la sfarsit se rastoarna intr-o forma de tort de 23 diametru.
Se introduce tava de tort in cuptorul incins in prealabil pentru cca 25 minute. Se scoate si se pune pe un gratar sa se raceasca.

Avem nevoie de un compot mare (800 ml) de piersici SunFood sau alta marca buna. Se aleg jumatatile mai tari si mai frumoase pentru decor, iar restul se taie in cuburi de 1 cm.



Piscoturile se dau cu o pensula inmuiata in siropul de la compotul de piersici, nu se inmoaie ca nu va mai avea tinuta.
Pereti detasabili de la forma de tort se aseaza peste un platou. Se aseaza blatul iar de jur imprejur se aseaza piscoturile scurtate cu 1.5-2.0 cm.

Pregatirea cremei:
Gelatina se pune la hidratat cu sirop de la compot.
Se pune laptele la foc mic intr-o cratita cu semintele de la jumatate de pastaie de vanilie sau zahar vanilat. Se da un clocot sa se infuzeze, apoi se strecoara.
Intr-un alt bol se freaca galbenusurile cu zaharul tos pana devin cremoase. Se adauga din laptele cald si filtrat, apoi se toarna inapoi si se fierbe la foc mic timp de 8-10 minute, amestecand continuu cu o spatula pana se ingroase. Asa cald se adauga si gelatina si se amesteca bine.
Se bate frisca lichida sau smantana pentru frisca cu zahar (dupa gust) si se amesteca cu crema de oua.
Se adauga si piersicile taiate cuburi.

In forma de tort se rastoarna crema si se da la frigider timp de 10- 12 ore sau peste noapte.

 

y-img_1535

 

La servire se scot pereti detasabili si se decoreaza cu piersicile oprite si taiate in felii subtiri. Se aseaza in cercuri concetrice.

 

sarlota-cu-piersici-4-1

 

Delectati-va!

 

sarlota-cu-piersici-3-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.