Placinta sarata cu dovleac si varza creata



placinta-sarata-cu-dovleac-si-varza-creata-1

 

Placinta sarata cu dovleac si varza creata care sper sa va faca curiosi si sa o incercati. Se vrea o reteta sarata, unde dulceata placintarului si izul putin amarui a foilor de varza creata ii dau o savoare minunata.
Find o idee dupa o reteta maghiara am folosit varza creata, dar voi daca nu sunteti fani, o puteti inlocui cu varza alba. Este buna, incanta privirea si te invita sa o savurezi!

 

placinta-sarata-cu-dovleac-si-varza-creata-3

 

Ingrediente:
800 g dovleac placintar
1 lingurita de sare
piper proaspat macinat
1 ceapa alba, tocata marun
3 linguri de ulei de masline
100 g sunca, bacon
2 frunze de salvie tocata
6 frunze verzi de la o varza creata
50 g unt topit
100 g cascaval sau parmezan ras

6 foi de placinta (de patiserie)
1 galbenus de ou+ 1 lingura de apa/lapte

 

placinta-sarata-cu-dovleac-si-varza-creata-2

 

Mod de pregatire Placinta sarata cu dovleac si varza creata:
Placintarul se taie in doua, se curata de coaja si se taie in bucati potrivite. Eu nu am folosit tot dovleacul ci doar 800 g de dovleac curatat.
Se pune intr-o tigaie cu ulei si 3-4 linguri de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste timp de cateva minute, pana cand incepe sa se inmoaie dar fara sa se faca pasta. Apoi se scoate cu o spatila pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.



x-img_1687

In aceeasi tigaie se adauga ceapa tocata marunt, sunca (sau mai bine bacon) in fasii mici si salvietocata sau praf.
Se lasa pana cand ceapa este moale si se amesteca cu bucatile de placintar.

z-img_1702

De la o varza creata se aleg primele frunze care sunt de un verde inchis. Se taie tulpina si se se opareste in apa cu sare pana devin aldente. Se scot sub jet de apa si se lasa la racit.

y-img_1698

Se ia o forma de placinta de 21 x 21 cm dar folositi ce aveti, patrata sau dreptunghiulara.
Se pun 3 foi de placinta unse cu unt topit sau ulei. Se aseaza peste 1/3 din compozitia de placintar si se presara deasupra 1/3 din cascavalul ras (sau parmezan ras). Se acopera apoi cu 1/3 din frunzele de varza creata.
Se repeta operatia de 3 ori si se inchide cu ultimele foi de aluat. Se inteapa din loc in loc si se unge cu 1 galbenus de ou diluat cu putina apa sau lapte.

z-img_1714

Se da la cuptorul incins la 200 °C pentru 40-45 de minute, pana capata o cruusta frumoasa.

z-img_1730

Se lasa sa se raceasca si cand dorim sa servim se taie in bucati. Pofta buna!

placinta-sarata-cu-dovleac-si-varza-creata-4-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.