Tort de ciocolata, mascarpone si zmeura



tort-de-ciocolata-mascarpone-si-zmeura-2

 

Tort de ciocolata, mascarpone si zmeura este un tort ciocolatos cu aroma de zmeura, un tort special pentru o zi speciala.
Un amestec de arome si gusturi care s-a bucurat de un real succes printre invitati.
Este o recomandare pentru Sarbatorile care se apropie, nu veti regreta!

 

tort-de-ciocolata-mascarpone-si-zmeura-1

 

Ingrediente 2 blaturi Ø 20/21 cm:
8 oua
280 g zahar praf
80 g unt moale
200 g faina
50 g cacao Dr. Oetker
5 g praf de copt
putina sare
1 lingurita esenta de vanilie dr. Oetker

 

Sirop pentru insiropat blaturi:
200 ml apa
120 g zahar
1 lingurita esenta de rom
1 lingurita esenta de cafea

 

tort-de-ciocolata-mascarpone-si-zmeura-3-1

 

Crema de unt cu ciocolata:
300 g ciocolata 70 % cacao
150 g frisca lichida (sau lapte gras)
300 g de unt gras 82%
150-200 g zahar praf (cat va place de dulce)
2 lingurite extract de vanilie

 

Crema de mascarpone cu zmeura:
400 g mascarpone (sau o crema de branza fina)
100 g zahar praf
200 ml frisca lichida (am folosit Pilos 30% /LIDL)
1 borcan (400 g) dulceata de zmeura
cca. 150 g zmeura congelata (sau proaspata vara)

 

tort-de-ciocolata-mascarpone-si-zmeura-4

Mod de pregatire Tort de ciocolata, mascarpone si zmeura:
Pregatim blaturile:
Separam ouale si cu mixerul batem tare albusurie unde am adaugat si putina sare. Dupa ce s-au intarit, incorporam zaharul alternand cu galbenusurile si untul foarte moale.
Cernem separat ingredientele uscate: faina, cacao si praful de copt. Oprim mixerul si cu o spatula sau un tel incorporam cu miscari ample ingredientele uscate.
Impartim compozitia in mod egal in 2 tavi de Ø 20/21 cm, unse cu ulei iar pe fund tapetate cu hartie de copt.

x-img_2285

 

Dam la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scot, se desprinde hartia de pe fund si se pun la racit pe 2 gratare.

Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus si apoi se da la rece.

Blaturile vor creste pe centru la cuptor, pe care o vom indeparta, ca sa avem un blat plat. Se imparte apoi fiecare din cele 2 blaturi in doua parti egale. Cand siropul este rece se insiropeaza cu ajutorul unei pensule. Daca nu mananca si copii puteti sa adaugati in sirop si brandy, rom … sau ce alt alcool aveti.



 

x-img_2291

 

Crema de unt cu ciocolata:
Rupem ciocolata in bucati si inpreuna cu 150 ml frisca lichida o topim pe foc, amestecand incontinuu. Se lasa deaparte sa se raceasca, dar fara sa se intareasca.

Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra cca 4-5 minute pana devine spumos si cremos. Puneti zahar dupa cat de dulce va place. La cunoscuta crema „buttercream” preferata de americani, proportia de unt/zahar este 1/4, dar iese foarte dulce.

Se incorporeaza apoi ciocolata topita mixand in continuare. Daca consistenta o cere se mai poate adauga 1-2 linguri de frisca sau lapte, ca sa devina consistenta dar si cremoasa in acelasi timp.

 

x-img_2297

 

Crema de mascarpone cu zmeura:
Intr-un bol branza mascarpone se mixeaza cu zaharul praf. Se adauga si frisca batuta tare separat in alt bol. Retineti 2-3 linguri pentru decor.

 

x-img_2299

 

Asamblarea tortului:
Pe un platou se aseaza primul blat insiropat. Se unge cu dulceata de zmeura si se presara deasupra zmeura bine scursa.
Peste se intinde jumatate din crema de mascarpone si se acopera cu al doilea blat.

Acesta se acopera cu crema de ciocolata, din care trebuie sa ne ramana sa si imbracam tortul, care este destul de inalt. Deci puneti crema dupa aprecieri.
Se acopera cu al 3-lea blat si se repeta cu dulceata, zmeura si crema mascarpone. Se inchide cu cel de al 4-lea blat.

Din crema de ciocolata ramasa se imbraca tortul, iar din crema mascarpone retinuta, faceti cu posul flori, dupa inspiratia de moment a fiecaruia.

Se da tortul la rece cateva ore sau cat rezistati sa asteptati pana sa-l savurati.

 

tort-de-ciocolata-mascarpone-si-zmeura-5-1

 

Este o imbinare de arome … greu de explicat … asa ca trebuie sa-l incercati. Delectati-va!

 

tort-de-ciocolata-mascarpone-si-zmeura-6-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.