Mancare de mazare cu aripi de pui

 

Mancare de mazare cu aripi de pui o reteta simpla si gustoasa. Putem folosi un pui intreg pe care il portionam sau putem folosi fie numai aripi sau numai pulpe. Se poate manca in orice perioasa datorita faptului ca si iarna putem gasi in supermarket mazare de buna calitate.

 

 

Ingrediente:
500 g aripi de pui
3-4 linguri ulei
500 g mazare boabe verde
1 ceapa alba tocata
200 ml rosii cuburi cu sucul propriu (conserva)
1 lingurita zahar
sare
marar verde tocat

 

 
Modul de pregatire:
Se pot folosi bucati de pui, pulpe sau aripi ca in cazul de fata. Se curata, se spala bine, se sterg si se inabuse intr-o cratita cu 2-3 linguri de ulei si putina apa. Se acopera cu capacul si se lasa cca 25 de minute sa se inmoaie carnea.

 

 

Se adauga peste aripi ceapa alba tocata mai mare, se mai complecteaza cu putina apa si se lasa 3-5 minute pana devine
sticloasa, deci s0a facut.







loading...

Se adauga apoi mazarea congelata sau proaspata pe timpul verii. Se mai pune putina apa doar pana la jumatate, nu sa acopere mazarea, ca nu vrem sa se inmoaie excesiv. Mai lasan 15-20 de minute dupa caz, incercand daca bobul de mazare este facut pe jumatate.

Daca intre timp mancarea scade prea tare, se mai adauga cate o lingura de apa.

Se adauga si rosiile cuburi plus bulionul propriu. Se condimenteaza cu sare, zahar si piper dupa gust. Puteti adauga o foaie de dafin, dar eu nu am folosit. Se adauga capacul si se mai lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel proaspat tocat.

 

 

Pofta buna!

 

 

S-ar putea sa va placa si aceste doua retete de mancare cu mazare – clik pe poze:

 

 

loading...




loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>