Pulpa de curcan pe pat de cartofi

 

Pulpa de curcan pe pat de cartofi o reteta savuroasa pentru felul principal alaturi de o garnitura pe care o alegeti dupa preferinta, eu am folosit cartofi.
Retete la fel de apetisante sunt si sos de rodie sau Pulpa inferioara de curcan in crusta.

 

 

Ingrediente:
1 pulpa superioara de curcan
condiment Kotanyi pentru fragezire
1 lingura de mustar
mixt de condimente
50 g unt
2-3 catei de usturoi
2 crengute de rozmarin
supa de pui
ulei de masline
sare
piper

 

Garnitura:
cartofi

 







loading...

 

Mod de preparare:
Se foloseste ce bucata de carne de curcan aveti. Eu am folosit o pulpa superioasaa, care se spala si se sterge cu prosop de bucatarie, se unge cu ulei de masline, mustar si un condiment pe baza de enzime pentru fragezimea carnii, marca Kotanyi.
In acest bait o infaruram in folie de aluminiu si o dam la frigider cateva ore sau peste noapte.

Condimentam pulpa de curcan cu o mixtura de condimente (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper).
Punem carnea intr-un vas de yena unsa cu unt, 1 pahar de supa sau apa dedesubt, catei de usturoi, crengutele de rozmarin si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru o ora. Se urmareste ca sa nu scada lichidul si sa se arda.
La jumatatea intervalului desfacem folia, adaugam in tava langa carne si cartofi taiati in jumatate si dam din nou la cuptor pana se fac cartofi si se rumeneste frumos carnea.

Se deschide din cand in cand cuptorul si se umezeste carnea cu saftul propriu, va capata o culoare frumoasa.
Pofta buna!

 





loading...

Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>