Sarmalute in frunze de gulii



 

Sarmalute in frunze de gulii fierte in sos de rosii, o mancare la fel de buna ca si Sarmalutele in foi de stevie, Sarmalute in foi de varza creata sau cele in frunze de vita de vie. Cei drept nu mereu avem sansa sa gasim gulii cu frunze mari si frumoase.
Am observat ca multe persoane cand cumpara gulia din magazin / supermarket, lasa frunzele acolo. Asa am reusit sa aleg vreo 20 de frunze frumoase de gulii si iata ce mancare delicioasa a iesit.
Pentru post, faceti o umplutura cu ciuperci in loc de carne.

 

 

Ingrediente:
20 frunze de gulii
600 g carne tocata amestec
1-2 cepe
2 linguri orez
100 g ulei
sare
piper
marar tocat
1 crengta mica de cimbru
200 g rosii cuburi – conserva plus sucul propriu

 

 

Mod de pregatire Sarmalute in frunze de gulii:
Putem folosi carne amestec gata tocata sau carne macra de porc si vita pe care o dam noi prin masina de tocat.
Pergatim frunzele de gulii. Se spala cu apa rece dupa care se oparest in apa clocotita, doar 1-2 minute. Se taie cozile si nervurile groase.

 



 

Pregatim umplutura:
Intr-o tigaie se distuie ceapa taiata marunt in ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul spalat. Se prajeste usor si orezul apoi se adauga totul peste carnea tocata dintr-un bol. Se adauga verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust si se amesteca totul sa se omogenizeze.

Frunzele de gulii oparite se umplu cu compozitia de carne si se formeaza sarmalute potrivit de mari. Intr-o cratita se pune un strat de frunze tocate, se adauga cateva boabe de piper negru si cate o crenguta de marar si cimbru. Se aseaza apoi sarmalale deasupra.

 

 

Deasupra se pun iar frunze de gulii tocate fin, crengute de marar si cimbru si rosiile cuburi cu sosul propriu. Se mai complecteaza dupa caz, cu apa cat sa acopere, apoi se pun la fiert.
Se lasa sa fiarba pe aragaz, apoi se da la cuptor, la foc potrivit pana scade zeama atat cat trebuie.

 

 

Daca doriti, le puteti fierbe in cuptor. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.