Cheesecake cu vanilie si funfetti



 

Cheesecake cu vanilie si funfetti un desert cu branza preferat si laudat de majoritatea. Daca este cineva care refuza asa un desert, inseamna ca nu este fan branza, altfel nu se explica.
Este foarte usor de facut, trebuie avut griza doar la dozarea temperaturii cuptorului, pentru a se obtine o crema cu o textura delicata si cremoasa.
Cheesecake este o reteta cu multe variante, poate fi aromat cu lamaie (cum ar fi New York cheesecake), vanilie, ciocolata sau chiar fructe.

 

 

Ingrediente:
Aluat fraged:
400 g faina
200 g unt
100 g zahar praf
1 ou
2-3 linguri de lapte – dupa caz
sare
funfetti, decoratiuni colorate

 

Umplutura cu branza:
900 g branza dulce cremoasa Pilos (de la LIDL)
180 g zahar farin
200 ml frisca lichida sau smantana
100 ml linguri de lapte gras
2 lingurite esenta de vabilie sau o pastaie de vanilie
40 g amidon de porumb sau faina
4 oua

 

Decor:
cca. 100-150 ml frisca lichida
decoratiuni colorate funfetti

 

 

Mod de pregatire:
Pregatire aluat:
Intr-un bol se cerne faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce faina inghite untul si se
formeaza un aluat nisipos. Se adauga zaharul, sarea si oul batut cu 2-3 linguri de lapte.
In aluatul rezultat se incorporeaza funfetti. Se pune intr-o folie de plactic si se da la rece.

 

 

Pregatire umplutura:
Eu am folosit branza dulce de la LIDL, se gaseste la butoias de plastic de 900 g.

 



 

Se freaca branza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie Se incorporeaza amidonul dizolvat in lapte.
Se adauga si ouale si smantana sau frisca lichida. Se omogenizeaza bine totul.

 

 

Se scoate aluatul de la rece si se intinde intr-o forma de tort de 23 cm diametru. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor la
170 °C pentru 10 de minute.
Se adauga si umplutura de branza si se se da din nou la cuptor, fie intr-un vas cu apa fierbinte, fie direct pe o tava la 160 –
170 °C pentru 90 minute.

 

 

Opriti cuptorul si lasati prajitura in cuptor cu usa intredeschisa, cca 30 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o scoate din forma.
Se desfac pereti laterali ai formei si se da la rece. Se decoreaza dupa inspiratie si se serveste.

 

 

Delectati-va cu o felie!

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>