Prajitura cu ciocolata, frisca si piersici



 

Prajitura cu ciocolata, frisca si piersici o prajitura ciocolatoasa si racoritoare de la frisca si fructe. Oarecum seamana cu Prajitura Ambasador foarte indragita de voi, dupa accesarile care le are.
Aper sa o incercati si pe aceasta ca-i la fel … un deliciu!

 

 

Ingrediente pentru blat / tava 20×30 cm:
6 oua
50 g unt topit
80 zahar pudra
150 g faina
1 lingurita de praf de copt
2 linguri de cacao neagra

 

Crema Mousseline (crema de ciocolata + unt):
3 galbenusuri de ou
100 g de zahar
50 g amidon + 30 g faina
1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
600 ml lapte
150 g ciocolata cu 52 % cacao
250 g unt la t° camerei

 

Crema de frisca cu piersici:
400 ml frisca
3 linguri zahar tos
10 g gelatina granule
1 conserva de compot de piersici de 800 g

 

Alte ingrediente:
1 compot de piersici – 400 ml
cca. 150 g biscuiti cu unt

 

Glazura:
2 pachete de Glazura Duo

 



Modul de preparare:
Prepararea blatului:
Intr-un bol se bat albusurile cu un mixer pana devin tari. Se adauga zaharul altermand cu galbenusurile si untul topit.
Cernem separat ingredientele uscate: faina, cacao si praful de copt. Oprim mixerul si cu o spatula sau un tel incorporam cu miscari ample ingredientele uscate.
Intr-o tava de copt de 20 x 30 cm tapetata pe fund cu hatie de copt se rastoarna aluatul.
Se da tava la cuptrul incins la 170 °C pentru 25-30 de minute. Se scoate cand este gata, se rastoarna, se scoate hartia, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Cand s-a racit se taie in doua pe orizontala.

Pregatim crema :
Se incalzeste pe foc laptele cu vanilia (optional semintele de pastaie sau zaharul vanilat).
Separat intr-un bol galbenusurile de ou se freaca cu zaharul pana ce se albeste crema. Se adauga faina si amidonul si se amesteca sa capete un aspect omogen.

Se dilueaza cu lapte cald, dupa care se toarna inapoi in oala si se pune iar pe foc pana se ingroasa. Trebuie mestecat ca  nu se prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc si in timp ce este calda se incorporeaza ciocolata bucati, amestecand sa se topeasca bine. Procedam astfel pana incorporam toata ciocolata.

Punem deasupra o folie de plastic lipita de crema ca sa nu prinda crusta pana se raceste.
Eu am folosit o ciocolata cu iz de trufe, ca am avut-o in casa, dar puteti folosi orice ciocolata cu minim 52 % cacao.
Cand pudingul de ciocolataca este rece, se mixeaza untul si in el se incorporeaza puddingul.
Incepem asamblarea prajiturii:
Se aseaza blatul in forma in care a fost facut. Se intinde deasupra crema de ciocolata cu unt. Se acopera cu cel de-al doilea blat. Se da la rece pana pregatim Crema de frisca ci piersici.

Crema de frisca cu piersici:
Se pun la scurs piersicile din compot. In 100 ml din siropul rezultat punem granulele de gelatina la hidratat si cu restul mai putem sa insiropam si blaturile.

Se bate frisca cu un mixer, se adauga zaharul dupa gust. Se incalzeste putin gelatina, se adauga 2 linguri de frisca in ea, se
amesteca si se incorporeaza rapid in restul de frisca.
Piersicile se taie in cuburi de cca. 1 cm si se incorporeaza in frisca. Se lucreaza rapid ca sa nu se intareasca frisca, asa ca se intinde peste prajitura din tava. Se aseaza deasupra un rand de biscuiti cu unt.

 

 

Se da tava la rece pentru 2-3 ore, dupa care se orneaza cu ciocolata topita. Eu am folosit 2 pachete de Glazura Duo cu ciocolata neagra si alba. Acestea se pun in apa pe foc si se fierbe apa pana se inmoaie continutul. Se taie la un colt si se glazureaza.

Inainte de servire se imparte in bucati de marimea care o doriti. 
Este o prajitura foarte buna, doar o felie e prea putin, va garantez! Delectati-va!
Ideea mi-a venit de AICI, dar cu modificari.

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>