Pulpe de pui umplute cu unt si verdeturi



Pulpe de pui umplute cu unt si verdeturi, o mancare pe care noi o facem destul de des, desigur cu diverse alte umpluturi. S-ar putea sa va placa si voua una din variante, asa ca accesati ici: Pulpe de pui umplute si alegeti care va tenteaza.

 

Ingrediente:
4 pulpe superioare de pui
100-150 ml vin alb
sare
piper

Umplutura:
100 g unt
verdeturi proaspete (patrunjel, marar) tocate
sare
piper alb

Garnitura:
morcovi feliati
cartofi taiati sferturi sau jumatati
rosii cherry colorate

 

Mod de preparare Pulpe de pui umplute cu unt si verdeturi:
Pulpele de pui se spala, se sterg prin tamponare cu hartie de bucatarie.

Se desprinde pielea de pe carne si obtinem un fel de buzunar. Cat pregatim umplutura se lasa la frigider.



Tocam marunt verdeata. Frecam untul cu verdeata si condimentam dupa gust cu sare si piper alb.
Se scot pulpele din frigider si le umplem cu amestecul de unt si verdeturi.

Inchidem pulpele si le prindem in 1-2 scobitori pe fiecare, dupa caz.

Un vas se unge cu margarina si se aseaza pulpele pe centru. Pe lateral se aseaza cartofi taiati potriviti ca marime, fasii de morcovi si spre sfarsit rosii cherry colorate.

Deasupra le mai condimentam si le stropim cu ulei de masline si adaugam si putina apa. Le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam in cuptorul preincalzit la 180 °C, pentru 40-50 de minute.

Dupa o jumatate de ora scoatem folia de aluminui, adaugam rosiile cherry, cca 100-150 ml de vin alb, ungem pulpele cu sosul din vas si le mai lasam sa se rumeneasca.

 

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>