Spaghete bio cu sos de rosii uscate



 

Cu aceasta reteta particip la campania #ManancResponsabildeSarbatori, o campanie initiata de magazinul online AlimenteSpeciale.ro.
Am acceptat propunerea prietenilor de la Alimentespeciale.ro care organizeaza a doua editie a campaniei #ManancResponsabildeSarbatori.

Aceasta a doua editie se desfasoara in perioada 15 noiembrie-15 decembrie, in cadrul careia 18 bloggeri culinari sau de lifestyle sanatos din Romania, sustinuti de doamna dr. Lidia Cremer, cercetator stiintific si consultant in nutritie, intolerante alimentare si dieta fara gluten.

Campania isi propune ”sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de anumite
afectiuni (alergii, intolerante – gluten, lactate-, diabet etc.) sau care, dintr-un motiv sau altul, au adoptat o dieta speciala (dieta vegana, paleo, macrobiotica etc.), sa ridice nivelul de constientizare si de responsabilitate al acestora, sa le aminteasca ca dietele lor speciale nu trebuie uitate în preajma Sarbatorilor si le ofere acestora, dar si tie, clientul nostru interesat de o alimenta?ie sanatoasa, ?ansa de a mânca GUSTOS, RESPONSABIL ?i SANATOS de Sarbatori.”
Detalii despre campanie gasesti aici.

 

Ingrediente:
* 250 g Paste bio Spaghete din grau integral x 500g Finestra sul Cielo
* 1/2 borcan de 350 g de Sos pentru paste cu rosii uscate la soare
(Rosii, pasta de rosii, ulei de masline extravirgin, pasta de rosii uscate la soare, busuioc, sare marina, sirop de agave,piure de usturoi, concentrat de suc de lamai)
* sare
* 2-3 linguri ulei vegetal
* Verdeturi proaspete tocate (patrunjel si marar)

 




 
Mod de pregatire:
O treime din populatia globului depinde direct de grau pentru alimentatia de zi cu zi. Bobul de grau este considerat un adevarat „ou” vegetal datorita continutului nutritiv, dar numai cand este consumat sub forma sa integrala. De aceea pastele integrale din grau dur au indicele glicemic scazut de 23 fata ce 37 pastele din faina alba.

Mai au un continut mare de fibre, vitamine – B1, B2, B3, B5, K si E – de minerale, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc si mangan. Fibrele formeaza un gel care ajuta stomacul si absortia de glucoza.
 

 
Pastele din grau integral se pun intr-o oala cu apa si putina sare si se fierb 6-8 minute, sau dupa caz.

Separat se toarna jumatate din continutul de Sos intr-o cratita cu putin ulei si se incalzeste la foc mic pentru 4-5 min amestecand frecvent. Nu se lasa sa fiarba. Serviti imediat cu pastele ecologice fierte proaspat.

Eu am adaugat si verdeata proaspata tocata. Poftiti la masa, pofta buna!
 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>