Tarta cu visine



Ingrediente aluat de tarta:
* 300 g faina,
* 200 g unt (margarina),
* 100 g zahar farin,
* 1 ou si 1 galbenus,
* 2 g sare,
* 2 linguri. smantana

Ingrediente umplutura:

* 150 gr. pesmet alb
* 6 buc oua
* 150 g zahar
* 75 g unt
* 750 g visine
* 1 plic zahar vanilat
* 1/2 plic praf de copt

 

Mod de pregatire:
Se face un cuib in faina, se pun pe rand untul taiat cuburi, zaharul, ouale, sarea si se framanta, nu foarte mult, doar cat sa se incorporeze ingredientele. Se inveleste intr-o folie de plastic si se da o ora la rece.

 

 

Galbenusurile, zaharul, untul, praful de copt si zaharul vanilat, se amesteca pana ce se obtine o crema spumoasa.



Se adauga albusurile batute, se incorporeaza pesmetul, iar la sfarsit se pun visinele carora li s-au scos samburii si s-au scurs.

Se intinde pe o planseta aluatul de tarta, apoi se aseazain forma de tarta.

 

 

Se toarna compozitia peste tarta si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se serveste simplu sau cu frisca.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    @Bianca, combinatia am imbratisat-o si eu pentru ca mi se pare ca asa are… "tinuta" ca sa zic asa. Ori ca-i budinca sau sufleu, pus intr-un aluat, sigur nu dai gres. Pupici.

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.