Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatura



Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatura ca orice cioba cu afumatura este pe gustul nostru.

 

Ingrediente:
400 gr.ciolan afumat sau sunca de casa
500 gr. fasole pastai
1 morcov
1 patrunjel
2 fire de ceapa verde
2 catei usturoi
1 ardei gras
1 rosie
1 legatura marar
sare,      piper
boia dulce
1 lingurita de otet alb

 



Mod de preparare Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatur:
Afumatura se portioneaza, se spala bine si se pune la fiert. Se spumeaza si se arunca prima apa.

Se pune din nou la fiert in apa deja calda si se continua fierberea. Cand este gata, se scoate carnea de pe os si se taie in bucati potrivite.

Sepatat se caleste in ulei de masline ceapa verde tocata, morcovul dat pe razatoarea mare, patrunjelul taiat rondele. Se adauga rosia, ardeiul taiat pe jumatate, usturoiul taiat rondele subtiri si fasolea pastai, taiata de marime potrivita.



Se adauga cate putin din zeama in care s-a fiert afumatura pana se complecteaza oala.

Se asezoneaza cu sare, piper si boia dulce si se adauga cateva picaturi de otet alb, care vor accentua aromele.

La final se adauga si mararul tocat. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.