Strudel cu branza



Strudel cu branza, o prajitura de casa pe care mi-o facea bunica cand o vizitam in vacante.

 

Ingrediente
zahar vanilat
500 g branza
2 oua + 1 galbenus
3-4 linguri de zahar
50 gr. stafide
40 ml lapte
sare

Mod de Pregatire Strudel cu branza:
Intr-un castron se combina branza, ouale, zaharul, stafidele si sarea.
Apoi se intinde aluatul pe o planseta, se pune branza la un capat de aluat, pe lungime.

Se ruleaza dupa ce se inchid bine partile laterale. In functie de tava se face un rulou mare sau 2 mai mici.



Intr-un castron mai mic se bate galbenusul de ou cu laptele, iar cu o pensula se intinde pe strudel, pentru a prinde culoare la cuptor.

Se coace 20-25 de minute pana cand coaja este maro auriu.

Cand strudelul este gata, se lasa un pic sa se raceasca, apoi se taie în porţii individuale si se presara cu zahar vanilat. Se serveste cald sau rece.





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Ce pofta me-ai facut! Dar nu indraznesc sa intru in bucatarie,soarele bate chiar la aragaz….asa ca… inghit in sec!
    O zi cit mai placuta !

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.