Bavareza cu zmeura



 

Bavareza, denumirea vine din fraceza „bavarois” si este o crema preparata asemanator cu sarlota, pe baza de crema englezeasca si cu adaos de gelatina, frisca si diverse arome sau pulpa de fructe. Eu am folosit acum zmeura. Sper sa va placa.

 

 Ingrediente

 Baza de biscuiti:
* 250 g de biscuiti
* 125 g unt topit

 

 Crema bavareza:
* 100 g smantana lichida
* 100 g de lapte
* 2 galbenusuri
* 80 g zahar

 

 Moussul de zmeura:
* 500 g zmeura
*  60 g de zahar
* 1 lingura suc de lamaie
* 500 ml de frisca Hulala

Mod de preparare:
Se pregateste baza din biscuiti faramitati si unt. Se pune cercul detasabil de 22 cm în diametru, pe un platou si se preseaza biscuiti cu mana. Se da la rece.

Zmeura se striveste si impreuna cu zaharul se pune pe foc cateva momente. Apoi se strecoara printr-o sita. In pulpa rezultata se adauga si sucul de lămâie. Se lasa la rece.



Cantitatile de zahar din reteta poate va par mici, dar eu am folosit frisca Hulala si aceasta este deja dulce. Daca folositi smantana pentru frisca atunci adaugati mai mult zahar.

Pentru crema bavareza se pune la fiert laptele si smantana lichida. Intr-un vas se bat galbenusurile cu zaharul. Laptele fiert se adauga peste acest amestec si se continua pe foc, amestecand incet pe bain-marie, pana devine ca o crema.

Daca e cazul se strecoara, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa rece, se lasa 10 min, dupa care se adauga frisca batuta si pulpa de zmeura. Se mai lasa sa se raceasca putin, apoi se rastoarna peste blatul de biscuit.

Se lasa în frigider cateva ore. Se decoreaza dupa inspiratia de moment.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Dana2dor, multumesc, a avut succes… a iesit parfumata si cremoasa. O saptamana excelenta si tie.

    @Cristina, multumesc, pupicuri si o saptamana frumoasa.

    @geta, pupicuri, o zi frumoasa.

    @Lira, desi poate nu pare din cauza gelatinei care-i da tinuta, la gust este cremoasa, fina si parfumata. Pupik.

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    Nu prea sunt eu vreun mare comentator pe bloguri, dar nu m-am putut abtine atunci cand m-am uitat la ultima poza cu felia de bavareza 🙂 Am vazut mai demult pe undeva o reteta asemanatoare, insa nu mi s-a parut ca merita incercata. Clar, m-ai facut sa-mi schimb parerea!
    Aveti o multime de retete interesante pe blog iar pozele sunt pe masura lor. Tineti-o tot asa!

  13. 13

    Buna. Am facut aceasta reteta,dar din pacate nu mi-a iesit asa cum ar trebui. Am urmat intocmai pasii din reteta. Prima crema din lapte,smantana si galbenuse s-a branzit. Am facut alta doar din lapte si galbenuse si asta nu mi s-a ingrosat. Am lasat-o asa si am continuat mai departe pana la finalizare.Dupa ce s-a racit l-am taiat si ce am observat:crema cu galbenuse si gelatina s-a ales de frisca .Crema este gelatinoasa iar frisca mai moale.Ce am gresit?

  14. 14

    @Antonia Pa scuze de intarziere! Imi pare rau sa aud ca nu ti-a iesit. Sa luam pe rand:
    – crema bavareza este de fapt o crema de patiserie asemanatoare cu crema pudding dar fara amidon, de aceea are consistenta mai moale si se foloseste gelatina. La fel incalzesti laptele cu frisca lichida fara sa fiarba in clocot si se incorporeaza galbenusurile frecate cu zaharul, cate putin ca sa nu se coaguleze ouale. Daca s-a branzit ori laptele ori frisca era expirat, altfel nu-mi explic.
    – daca ti s-a separat crema de oua cu gelatina de frisca e o singura explicatie. Crema cu gelatina se lasa sa se raceasca dar fara sa se intareasca de la gelatina ca nu se mai face amestecul omogen cu frisca batuta. De aceea gelatina s-a ales de frisca.
    Reteta este tare buna, dar fiind postata de pe la inceputul blogului, nu aveam pe atunci poze intermediare, ca restul retetelor mele.
    Daca mai ai probleme sa ma intrebi!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.