Dulceata de piersici



 

Ingrediente:
* 1 kg piersici (fara samburi)
* 1 kg zahar
* 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare::
Se curata piersicile de coaja si de samburi. Se taie in feli si se pun intr-o cratita. Se pune deasupra zaharul si se lasa la macerat cca. 2 ore.
Daca piersicile sunt coapte isi lasa suficient lichid incat nu este nevoie de apa.

 

 



Se pune pe foc la fiert, luand spuma alba care se face si se fierbe dulceata pana cand se leaga.

La sfarsit se adauga si zeama de lamaie. Cand este gata, piersicile plutesc uniform in toata dulceata, nu se ridica la suprafata.

Se lasa dulceata de piersici sa se mai raceasca in cratita; cand este calduta se poate pune in borcane.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    @Lira,
    @gweta, multumesc, pupici.

    @maya, cu aproximatie cam 30-40 de minute. Le lasi sa-si lase zeama 2-3 ore, ca la vremea asta sunt foarte coapte si-si lasa suficienta zeama. Dupa ce nu-si mai lasa spuma, pui o linguruita de zeama pe o farfurioara la rece si gusti daca s-a legat.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.