Boeuf Stroganoff



 

Vita Stroganoff isi are originile in Rusia, in secolul al XVII si a devenit celebra datorita bucatarui francez al contelui rus Pavel Stroganoff, care era un gurmand.

Bucatarul a adaptat o reteta clasica de carnea de vita inabusita, adaugand smantana si ciuperci. I-a dat mancarii numele stapanul sau, în conformitate cu traditţia rusa a acelor vremuri, cand aristrocrati bogati se asociau cu feluri de mancare bogate si satioase.

De atunci mancarea s-a raspandit in lumea intreaga, existand multe variante: cu vin in loc de bulion, cu sau fara ciuperci, etc.

Ca si bucatarul contelui, asa si sotul meu devine bucatarul meu si-mi face aceasta mancare, pe care eu nu o reusesc la fel de gustoasa ca al lui. E un deliciu, familia si prieteni o prefera. Contributia mea este doar la aranjarea pe farfurie.

 

 

Ingrediente:
* 600 g muschi de vita
* 2 cepe de marime potrivita
* 300 g ciuperci proaspete
* 250 ml smantana
* 1 lingura de mustar
* 1-2 gogosari acri
* paprika
* 200 ml de vin
* 2 linguri pasta de tomate
* supa de vita ( cat este nevoie )
* 2 linguri faina
* 60 g de unt
* ulei
* sare      * piper

 



 

Mod de preparare:
Muschiul de vita se curata si se taie in feli de 1-2 cm si lungi de 4-5 cm. Intr-un vas se pune ulei si cand s-a incins se calesc fasiile de carne. dupa cateva minute se adauga sare i piper proaspat macinat.

Intre timp, separat se amesteca smantana, mustarul, pasta de tomate, paprika si vinul, rezultand un sos. Puteti inlocui vinul cu supa de carne. Cand fasiile de carne s-au patruns, se scot pe o farfurie si se acopera ca sa ramana fierbinti. In uleiul de la carne se adauga putin unt si se caleste ceapa pana devine aurie.

Se adauga si ciupercile taiate felii si se tin pana se inmoaie si acestea. Adaugam si carnea si continuam fierberea la foc incet. Faina o diluam cu 2-3 linguri din sosul de smantana si vin, turnam peste carne impreuna cu restul de sos.

Mestecam mereu pana se ingroasa putin. Se serveste imediat alaturi de cartofi natur sau orez. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    Doamne…dar arata fantastic… si frumos colorate… ca de obicei… Nu stiu cum reusesti sa respecti numele blogului la fiecare reteta… Felicitari!

  8. 8
  9. 9

    Super!Si eu stiu reteta si am si pregatit-o,dar nu cu gogosari si cu castravete acru.Iar pentru sos,foloseam sosul de vin ce il preparam separat ,iar gind preparatul esra aproape gata ii adaugam acest sos.
    O zi minunata!

  10. 10

    @Lia, iti multumeste. Weekend placut.

    @felis, ma bucur ca reusesc. Pupicuri.

    @MIMI, Multumim, dar si pozele tale sunt la fel de frumoase. Week-emd placut.

    @Janet, da sunt multe variati pe aceasta reteta, dar sotul meu a cautat sa fie cat mai aproape de original. Un sfarsit de saptamana placut.

  11. 11
  12. 12

    Buna

    Ma numesc Sabina, scriu pentru Hotcity.ro si in prezent pregatesc un articol cu retete internationale pentru masa de Paste.

    As dori sa includ in el si reteta aceasta daca ti se pare ok.

    Articolul va arata precum acesta: http://www.hotcity.ro/unde-ne-retragem/dulciuri-pentru-craciun

    Nu voi include detalii ale retetei, ii voi face doar o prezentare si voi pune o fotografie cu ea.

    Te rog, trimite-mi un email daca esti de acord cu propunerea mea.

Dă-i un răspuns lui Diethood.com Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.