Creveti cu pilaf de orez



 DSCN7394
Nu de mult timp am vazut creveti pe blogul lui MONONOKE. Cum nu mai facusem de mult, mi s-a facut pofta. Cu prima ocazie am luat 0.500 g, de creveti de la supermarket si am facut doua feluri de mancare, din care unul este acesta.
Cealalta reteta este Spaghete cu creveti in sos de vin.

 

Ingrediente:

* 600g creveti decorticati prefierti
* 200 g orez cu bob lung
* 50 g unt
* 600 ml supa de pui
* marar
* sare
* piper

 

* 50 g unt
* zeama de la o lamaie
* 2 galbenusuri
* 1 lingura amidon
* 3-4 linguri de supa
* 1 lingura mustar
 

Mod de preparare:



Orezul se pune la fiert in supa de pui. Dupa ce acesta a fiert si a absorbit toata supa, se adauga 50 g unt si se mai lasa 4-5 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se tine la cald acoperit.

Separat se incinge intr-o tigaie putin ulei de masline, se pun crevetii si se prajesc la foc iute, cam 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot apoi crevetii pe o farfurie. In zeama ramasa se pregateste sosul de lamaie.

Se mai adauga 50 g unt, galbenusurile diluate cu supa si o lingura de mustar. Se amesteca totul. Se adauga apoi si amidonul si la urma zeama de lamaie.

Se mai da un clocot, cat sa se ingroase si sa aiba totusi o consistenta fluida. Pe un platou se aseaza orezul, crevetii fierbinti, peste orez sosul de lamaie si se orneaza cu marar. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Hmmm, ce pofta mi-ai facut de creveti. N-am mai mincat cam de mult timp, trebuie sa repar greseala… Felicitari pentru aranjament, imi place foarte mult. Pupici !

  6. 6
  7. 7
  8. 8

    Felicitari mele pt blog si in primul rind pt retete,ce pot spune decit ca m-au dat gata am gasit niste retete superbe pe care nu le-am gasit pe alte bloguri.Mi-a placut acest blog deoarece ceea ce am gasit aici nu se repeta si pe alte bloguri,deci ceva nou pe gustul meu.Salutari si va doresc un an bun si multa sanatate .

  9. 9

    @Cristina, multumesc, o seara frumoasa.

    @Stefania, grazie mille.

    @Bianka, ma bucur ca-ti place.

    @carmen, Multumesc… pupici!

    @Daniela, nici eu nu mai facusem de mult si chiar imi era pofta. Pup!

    @La-Chef-A, iti multumim ca apreciezi retetele noastre. O seara frumoasa.

    @Lia, ma bucur ca te-am tentat sa o incerci. Pupam si noi!

    @Sell@ Multumesc frumos pentru aprecieri. Ma bucur ca gasesti aici retete care-ti plac. Pe cat posibil, chiar daca reteta este traditionala, clasica sau cunoscuta deja, s-ai dau alta prezentare care sa incante ochiul. Te mai astept.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.