Prajitura de mere si sos de lamaie



 

Prajitura de / cu mere este prajitura copilariei ce foarte des ne-o facea bunica sau mama din mere rase incorporate intr-un aluat Eu am imbunatatit-o cu un sos de lamaie, dar o puteti servi si fara sos.

 

 

Blat in tava de 22×32 cm:
3 mere mari, rase
3 oua
12 linguri făină
12 linguri zahar
1 plic praf de copt
200 g unt nesarat
1/2 lingurita de sare
1/ 2 lingutita bicarbonat de sodiu
1 varf linguritaă cuisoare
coaja de la o lamaie mare

 

Sosul de lamaie:
100 g de zahar
100 g unt nesarat
6 lg de suc de lamaie
75 ml smantana
praf de sare
coaja rasa de lamaie
1 varf de cuţit de cuisoare

 

Mod de preparare:
Pentru blat se bat ouale cu zaharul intr-un bol. Se adauga faina, praful de copt, bicarbonat, cuisoarele. Se topeste untul si se adaugă in compozitie, amestecand bine. Se decojesc merele si se dau pe razatoarea mare.



Se storc bine si se amestecă cu grija in aluat, ca sa nu se lase. Se toarna totul intr-o forma de 22×30 cm., cu hartie de copt si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se incearca cu scobitoarea daca este gata.

Se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se răcească. Se taie in felii si se pot servi presarate cu zahar praf sau cu sos de lamaie.

 

Pentru sosul de lamaie punem intr-un vas untul, zaharul, sarea, cuisoarele, si se pun pe foc mediu, amestecand des ca sa se topeasca untul si zaharul pana se va dizolva.

Se adauga, zeama de lamaie si coaja rasa, se aduce la punctul de fierbere, dupa care se reduce focul si se mai fierb timp de 6-7minute, mestecand continuu pana se leaga. Se ia sos de pe foc.

La inceput va fi destul de lichid, dar se va ingroasa considerabil cand se va raci. Se serveste peste bucatile de prajitura.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Larisa,
    @mirela,
    @Daniela,
    @Bianka,
    @maria mihalache,
    @Nela,
    @felis, ma bucur ca va place ideea cu sosul de lamaie. Ii da un aer mai de prajitura, altfel prea semana cu un chec. Va pup, o seara frumoasa.

  9. 9

    arata super prajitura cred ca e si foarte savuroasa,si sa va raspund la ruladele de pe blog,eu nu folosesc o reteta anume,inventez,sau o umplu la cerintele clientului,nu am lucrat niciodata la gramaj,rulada cu cascaval si crema de unt,blatul il fac din 5 oua 5 linguri de faina,2 linguri ulei,un pic de delicat si jumatate de lingurita praf copt,in schimb inainte de a turna compozitia in tava presar pe hartia de copt marar tocat fin,si felii de masline,eu nu obisnuiesc sa infasor ruladele in prosop umed,nu mi se pare igienic,si in momentul cand scot rulada din cuptor o rulet cu tot cu hartie cat mai strans si pe urma o pun intr-o folie alimentara,ia se abureste si cand s-a racit se desface foarte usor,restul ruladelor le umplu cu legume,cabanos,oua,ciuperci,depinde si ce am.va doresc o seara buna,si va asteptam sa ne mai incantati cu culorile din farfurie,asa cum faceti mereu

  10. 10

    @daniela cake`s, multumesc mult pentru raspuns. Tu ai o tehnica interesanta de pregatire a ruladelor. Am citit cu tentie, trebuie incercat. E si obisnuinta in ceea ce fcem fiecare. Te sarut si pe curand.

Dă-i un răspuns lui Bianka Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.