Salata de sfecla rosie si portocale



 

Pe blogul lui angie’s recipes, pe care cred ca multi dintre voi il stiti, mi-a atras atentia o salata delicioasa si simpla, cu portocale proaspete si sfecla rosie.

Originalul este AICI. Contrastul culorilor nu puteam sa nu-l remarc. Salata este extrem de apetisanta si imi plac ambele ingrediente principle. La masa de sarbatori a mers minunat cu fripturile de porc si fazan.

 

Ingrediente:
* 2 sfecla rosie, taiate în felii groase 4mm
* 2 portocale
* 1 lg de frunze de patrunjel, tocat
* 3 linguri suc de portocale
* 1 lingurita miere
* 20 ml ulei de masline
* sare si piper proaspat macinat
* 1 lingura ceapa rosie, tocata marunt
* 10 capere

 

 



Mod depreparar:
Se fierbe sfecla si se taie in felii groase de cca. 4mm. Se curata portocalele, inclusiv pelicula alba si se feliaza la fel de 4mm. Se face un dressing din sucul de portocale, mierea, uleiul de masline si se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga ceapa rosie tocata si caperele. Eu nu am avut capere si am adaugat rosii uscate si murate, si taiate marunt. Se amesteca bine.

Aranjati feliile de portocale si de sfecla rosie alternativ pe un platou de servire. Se toarna sosul peste ele, se presara patrunjel tocat deasupra. Se serveste imediat. Este foarte racoritor.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    @Danutza, multumesc si te sarut.

    @Dana2dor, multumesc de urari si tie tot binele din lume. Pup!

    @Doinitza`s cakes, e minunata combinatia. Asa cum ai folosi o lamaie la o salata sau zeama ei la un dressing, de ce nu ar merge si o portocala, care-i tot din familia citricelor. Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.